Hi ha coses que no canvien


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 14/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La veritat és que la política mai no havia estat tan moguda i interessant com ara mateix. Això, sens dubte, és una bona notícia.

Ningú pot negar que la societat està transformant-se, bàsicament perquè el que hi ha hagut sempre ja no funciona i la ciutadania ja n'ha tingut prou. I que partits i dirigents polítics se n'adonin i reaccionin, acosta una miqueta més la política a la gent. És la política, mitjançant les institucions representatives, la que ha de liderar aquest canvi de rumb.

Algunes persones, per egolatria i supèrbia, s'enganxen a la cadira com unes paparres. No suporten pensar que quan se'n vagin, no només no els enyorarem, sinó que probablement, la política en general i el seu respectiu partit en particular, respiraran alleugerits. D'altres, simplement són incapaces de plantejar-se canviar res. És millor no moure's per si de cas i sinó tens la raó, te la inventes.

Algunes de les situacions que s'han produït aquests darrers dies tenen tota l'aparença de canvi, però en realitat tot es queda igual. Canviar un rei per un altre no afectarà en res els ciutadans i les ciutadanes. Comprovar com les dues forces majoritàries i monàrquiques espanyoles coincideixen en què no cal tocar res, sobretot si és per canviar l'estatus quo, simplement és decebedor.

Primer, ho hem vist amb el dret a decidir; i ara han coincidit en donar suport a la monarquia. Unir forces contra qualsevol projecte nou és l'únic que els queda al PP i al PSOE per sobreviure, encara que això sigui a costa de la democràcia entesa en el sentit més ampli de la paraula. Altres notícies dels darrers dies no han sorprès ningú, sobretot als catalans i les catalanes que ja tenim una llarga experiència en rebre per la mateixa banda.

D'una banda, la Generalitat acaba de presentar les balances fiscals i quina sorpresa, Catalunya continua patint un dèficit fiscal al voltant dels 16.000 milions d'euros l'any. El món canvia, el dèficit fiscal català no.
De l'altra, la Llei Wert amenaça en aplicar-se el proper curs escolar. Una llei allunyada del que vol dir Educar al segle XXI i que, a més, té per objectiu fulminar el sistema d'immersió lingüística català. El que dèiem, sinó tens la raó te la inventes, encara que sigui a costa de la cohesió social d'un país.

Aquest dissabte, 14 de juny, Som Escola ens ha convocat a una manifestació en defensa de l'escola catalana de qualitat i per a tothom. Un cop més, sortirem als carrers de la capital del país i de forma pacífica i democràtica defensarem els nostres drets més fonamentals com a poble.

Hi ha coses que no canvien, de moment!

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.