La poca memòria en la urbanització de Mira-sol


Temes relacionats

Vistiplau del ple a les contribucions especials de la capella de Sant Joan (16/jun/14)


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 18/jun/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja tenim aprovades les contribucions especials del projecte d'urbanització del sector 8, Capella de Sant Joan de Mira-Sol. Els veïns hauran de fer front al 80% de les obres repercutibles: 1,6 milions d'euros serà el que paguin. Una xifra considerable ja que, en molts casos i una vegada fets els repartiments de les quotes, ens trobem que han de pagar més de 10.000 euros. No cal oblidar que per a moltes persones la seva situació és complicada, alguns pensionistes (ajudant fills), o persones en situació de crisi i amb escassos recursos econòmics.

El 2003 el senyor Recoder, alcalde i alcaldable en eleccions, va prometre (en centenars de banderoles electorals) 'urbanitzarem els districtes' (i també 'hem salvat Torre Negra') en aquell mateix mandat, molt abans de la crisi. Per tant, cal posar en valor que les obres es facin però també reconèixer que les 'vendes' electorals tenen poca memòria ciutadana. Bé està el que bé acaba, malgrat tot.

Des del PSC, ja alertem novament que hi haurà veïns i veïnes que tindran dificultats en poder pagar aquestes quotes. L'equip de govern, que ha tombat totes les propostes fetes des del PSC per minimitzar l'impacte del cost de les obres als veïns i veïnes del barri, assegura que serà curós amb la resolució dels problemes individuals de cadascú. Caldrà veure com es tracten els casos individuals complicats.

Des del PSC, proposàvem, mesos enrere, que hi hagués un fons de contingència per les famílies amb dificultats, que ara els ve una despesa sobrevinguda i, en molts casos, d'important quantia econòmica. També havíem proposat que el percentatge a aportar pel veïns a la despesa de les obres no fos el 80% sinó el 70% atenent a un fons de cooperació territorial, i que el període de retorn de quota s'ampliés a més anys. Cap proposta va ser acceptada per l'equip de govern, que ha decidit mantenir-se en els números inicialment previstos per aquesta execució de la urbanització.

És evident que les obres s'han de fer per millorar l'estat de la via pública d'aquest sector del municipi, i que tothom hi ha de contribuir, però l'administració ha de poder donar garanties que aquesta despesa no ha de posar en dificultats econòmiques estructures familiars per no poder fer front a la part privada de la despesa. També ha de reconèixer el dèficit històric que barris com la Floresta, Mira-sol i les Planes han tingut.

Confiem, doncs, que els veïns i les veïnes que tinguin dificultats per fer front als pagaments de la contribució especial, es puguin dirigir al departament d'economia de l'Ajuntament, i que des de la nostra administració local se'ls donarà solucions raonables per poder satisfer la seva part dels diners de quota.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.