El 9N en clau interna


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 7/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per avui, gairebé tota la feina feta. Després de servir a les taules que han vingut a sopar, amb la parada 'forçosa' i gustosa per sortir a la porta a picar la cassola, em toca escriure l'última columna abans de la cita amb el 9N. I precisament per ser l'última abans d'aquesta diada, deixeu-me que trenqui una llança en favor de la meva organització i de les tres persones que, des del Parlament, ens han representat, acompanyat, guiat, recolzat i el que vosaltres vulgueu des d'allà dins. Ja sé que ens trobem davant d'un procés que tots els partits i organitzacions polítiques el viuen de manera molt tensionada internament. Els equilibris interns acostumen a ser complicats i el fet nacional acostuma a ser la prova del cotó més complicada de superar, sobretot per aquelles organitzacions que no es defineixen clarament en aquest aspecte. I no hi trobeu una crítica en aquest comentari. Tan sols intento constatar un fet que crec que és evident.

Ja fa molts anys que formo part de la CUP i, tot i ser una organització política independentista, tampoc no viu aquestes tensions internes com una cosa aliena, tot i que en el nostre cas les 'disputes' no vinguin per la qüestió nacional. I és per això que, ara que ja tenim el 9N a tocar, vull agrair al David, al Quim i a l'Isabel el paper que han jugat i que estan jugant en aquest camí. És evident que aquest diumenge no és el final de res, però és una data amb un gran valor simbòlic i polític que de ben segur marcarà el que pugui passar a partir del dia 10.

I arribar fins aquesta data a la CUP ens ha suposat un gran esforç polític, tècnic i, sobretot, crec que ens ha suposat un gran treball de pedagogia interna que ha esdevingut, alhora, un gran aprenantatge. Donar la imatge tan positiva que crec que ha donat la CUP amb tan sols tres diputats no l'hauríem de deixar passar per alt. Algú amb una visió molt partidista de la cosa ens podrà dir que, en ser l'organització més 'petita' de les que forma part d'això que anomenem 'procés', també som els que hi tenim menys a perdre. I jo li diré que no és conscient del que han suposat a nivell intern molts dels nostres posicionaments públics, moltes de les fotos que han anat sortint i que possiblement encara queden per sortir o moltes de les rodes de premsa i declaracions que hem anat fent i d'altres que encara queden per fer.

Els processos polítics són aprenantatge, capacitat de saber debatre i analitzar com posicionar-nos en cada situació, i el procés polític que estem vivint actualment crec que per la CUP està suposant un màster accelerat. I en aquest curs accelerat s'agraeix veure i comprovar que les tres persones visibles mediàticament que són dins del Parlament ho estan sabent portar amb tanta dignitat. Tres persones amb una motxilla a l'esquena que prové de diferents espais i diferents bagatges polítics. Tres persones que, de ben segur, respondrien i actuarien de manera diferent de com ho estan fent en molts moments davant de tot el que estem vivint. Tres persones que quan han d'explicar a la resta de l'organització allò que han hagut de decidir de manera ràpida i 'unilateral' ens estan induint a tots a aquell procés d'autoaprenantatge intern que deia més amunt.

Res acabarà el 9N (tant de bo fos així i el dilluns ens llevéssim lliures !), però el que és clar és que serem un xic més a prop del final del camí i un xic més a prop d'unes eleccions inevitables i, segurement, necessàries. I aquest segon fet farà que, per uns estatuts interns que són molt autoexigents amb nosaltres mateixos, el David, el Quim i l'Isabel hagin de seguir amb la seva lluita política fora del Parlament, tornant allà d'on venien.

I és per això, per tota la feina que estan fent, per tota la pressió que estan aguantant i per saber assumir amb molta dignitat el grau de responsabilitat que tenen, que el diumenge #Votaréperells.

Les cassoles ja no sonen i tan sols falten dos dies per diumenge. Un darrer esforç per convèncer el teu veí, la teva tieta o el teu pitjor enemic per anar a posar la papereta a l'urna demà passat. Un darrer esforç per explicar que, en gran mesura, el que farem d'aquí 48 hores ja és autodeterminar-nos, empoderar-nos d'un dret absolutament democràtic.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.