Conesa, dimissió


  • Comparteix:

alvaro.benejam

Álvaro Benejam


Publicat: el 11/nov/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa temps que al nostre municipi impera la governança irresponsable i partidista d'una alcaldessa que fa passar les seves aspiracions personals i polítiques per sobre el interès general dels santcugatencs. Fins i tot posant mitjans municipals al servei de l'opció política independentista.

I dic això, per una sèrie de fets que han anat succeint al nostre municipi des de fa algun temps, que són el següents:

- Durant la primera quinzena del mes d'octubre, la brigada municipal de l'ajuntament col·loca per tota la ciutat cartells d'una entitat privada, l'Assemblea Nacional Catalana ('Ara és l'hora'), posant al servei d'un privat els mitjans pagats per tots.

- Durant el mes de setembre, promou amb la seva majoria absoluta una modificació de pressupost per donar mes subvencions a les entitats Assemblea Nacional Catalana i Omnium Cultural per organitzar actes de l'Onze de Setembre, i a la vegada augmenta el pressupost municipal en 20.000 euros per l'organització a Sant Cugat dels actes de celebració del Tricentenari.

- També al setembre passat, va gastar mes de 6.000 euros en posar un masteler amb una bandera estelada a la plaça Lluis Millet de Sant Cugat.

- Fa aproximadament un any, un determinat col·lectiu independentista va fer servir els cartells electorals propietat de l'Ajuntament per una campanya privada, col·locats per tota la ciutat. Naturalment els hi va deixar fer servir algú del consistori, argumentant posteriorment que va ser un 'error' d'algú del personal.

- Cada any l'Ajuntament paga religiosament la quota d'associat de l'Associació de Municipis per la Independència.

- Per la famosa consulta del 9N, s'ha habilitat transport públic per portar la gent a votar, cosa no s'ha fet en cap altres eleccions.

- A dia d'avui la nostra alcaldessa acumula els següents càrrecs:

- Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès

- Vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona

- Consellera del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

- Portaveu de Convergència Democràtica de Catalunya

Les anteriors afirmacions suposen l'exercici partidista del poder que té com alcaldessa, governant arbitràriament i de forma beneficiosa per entitats privades amb les quals ella se sent identificada personalment, però contravenint el principi de l'interès general i fins i tot alguna llei.

Per altra banda, des del punt de vista polític l'alcaldessa comet una falta greu dels seus deures com màxima autoritat de la ciutat a causa de la seva acumulació de càrrecs, que no li permet governar la ciutat com aquesta es mereix i com li seria exigit a qualsevol persona que ho fos. No pot una persona, per vàlida que sigui, donar a l'abast a tanta feina com porten els càrrecs que ostenta, sense desatendre les seves funcions. Primer és ser alcaldessa, i no ens podem permetre tenir-ne una que està absent la meitat del temps.

A més, amb la seva actuació d'afavoriment partidista del sentiment independentista, està demostrant que governa nomes per als ciutadans que comparteixen aquesta ideologia, però no per tota la resta, que hem d'aguantar com ella fa servir el poder de forma arbitrària i obviant els drets dels que ens sentim catalans i espanyols. No obstant això, la realitat és obstinada i el resultat de la consulta a Sant Cugat deixa clar que l'opció independentista nomes convenç al 37% dels ciutadans cridats a votar al 9N, tenint en compte que votaven els majors de 16 anys i els estrangers. Una clara minoria, evidentment.

Per tot això, entenem que Mercè Conesa no mereix, a dia d'avui, ser l'alcaldessa de la nostra ciutat, i en demanem la seva dimissió immediata.

ÁLVARO BENEJAM és regidor del PP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.