Gràcies


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 5/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja sé que hi ha un munt de temes locals, nacionals i internacionals sobre els quals escriure, prendre partit i posicionar-se. De fet, això és el que fem en el nostre fer diari. Però aquesta setmana se'm fa molt difícil no parlar dels meus avis i àvies i, per extensió, d'aquesta colla de joves que aquest dimecres, 30 de manera pòstuma i 17 de manera presencial, han rebut el títol honorífic de Fills predilectes de Sant Cugat. D'aquí a uns anys, amb un xic més de perspectiva, de ben segur que encara sabrem valorar més i millor aquests 75 anys de Penya Regalèssia a la ciutat.

El meu modest homenatge cap a ells i elles és per agrair-los que m'han fet conèixer de ben a prop i he pogut participar de tot un seguit d'experiències que, entre moltes altres coses, de ben segur que han acabat marcant la meva manera de ser.

Gràcies a vosaltres he sabut el que són les matances del porc, quan les feieu al pati de casa dels meus avis. Recordo com si fos avui la 'por' que ens feia als més menuts que l'Andreu Boldú ens perseguís amb la seva dentadura postissa.

Gràcies a vosaltres, avis, vaig viure unes tardes difícils d'oblidar quan, tot just acabada la Marxa Infantil de cada any, fèiem, juntament amb els cosins i els amics, uns partits de futbol eterns que duraven fins que es feia fosc, allà al vostre pati.

Gràcies a vosaltres he pogut viure per dins les Cavalcades dels Reis Mags, de ben segur una de les experiències més entrenyables que he viscut fins avui.

Gràcies a vosaltres he gaudit de diades de Sant Medir d'allò més divertides envoltat de la familia i dels amics.

Avui m'heu permès entendre i viure d'a prop allò que per vosaltres ha significant i significa la Penya Regalèssia. Avui, tot mirant enrere, he pogut entendre perquè aquells dissabtes que plovia i l'avi Ramon no podia anar a Sant Medir, estava de mal humor tot el dia. Què seria de l'Ermita, la carn a la brasa, el pà amb tomàquet i el porro de ví aquell dissabte ? Encara em ressona a les orelles la iaia Cinta i aquell 'Avui el teu avi estarà tot el dia de morros, que no pot anar a escampar la boira'.

Jo només us puc dir que si avui una part de Sant Cugat és com és, ho és gràcies a vosaltres. I això no sé si mai ho sabrem valorar prou. Avi Josep, iaia Rosa, iaia Cinta (sempre hi sou, d'una manera o una altra, amb algun petit detall que sempre fa que us recordem. Aquella timidesa sornaguera, aquells canelons, aquelles croquetes...), avi Ramon, Penya Regalèssia, estem en deute amb vosaltres i hi estarem sempre. Aquest vespre us hem volgut fer una abraçada gegant per intentar poder-vos retornar una petita part d'allò que avui som.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.