Seguirem Arran


  • Comparteix:

joan.cabases

Joan Cabases


Publicat: el 9/des/14
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui tornem a casa baldats. El pont no ens ha servit per descansar. Tampoc per anar a algun lloc en clau vacacional ni per estudiar pels exàmens que a molts se'ns tiren al damunt. Pràcticament no hem vist la llum del sol i hem hagut de renunciar a la companyia de familiars i amics. Però, vés per on, estem contents.

El motiu, la primera Assemblea Nacional d'Arran des del seu naixement, ara fa dos anys i mig. Tres dies seguits a Navàs (Bages) debatent i tractant qüestions que com a joves ens preocupen i que, per un motiu o altre, voldríem transformar del nostre entorn.

La trobada era d'importància. A l'Assemblea Nacional, que és el màxim òrgan decisori de la nostra organització política, s'hi havia de definir el full de ruta a seguir durant els propers dos anys. Dos anys en els que passaran moltes coses i en els que haurem de donar resposta a un munt de circumstàncies. Dos anys en els que, per exemple, podríem aconseguir (o acostar-nos a) la independència de Catalunya. Dos anys que per a Arran seran, com a mínim, igual d'intensos que els dos anteriors.

I és que havent-se constituït a mitjans de 2012, l'organització juvenil de l'Esquerra Independentista compta amb una setantena d'assemblees i amb 700 militants d'arreu dels Països Catalans. Un inici ja de per si prometedor que, en caps de setmana com aquest, encara ens dóna més forces per creure en això que fem.

Perquè en ocasions com aquesta ens reunim centenars de joves amb la intenció de seguir creixent, d'arribar a llocs on encara no hi tenim presència i, per què no, de ser algun dia hegemònics entre el jovent. És curiós que, per molt que defensem la nació complerta com la unió entre Catalunya, València i les Balears, segueixi fent il·lusió veure com aquesta lluita és real. Comprovar com hi ha joves de Mallorca o del sud del País Valencià que es creuen el projecte i es desplacen fins el Principat per avançar en uns objectius compartits motiva molt. Tant com les declaracions intolerants del dirigent PPSOE de torn. Tant com l'exèrcit espanyol passejant-se per la Diagonal. Tant com el País Valencià sense TV3 ni Radio Televisió Valenciana. Tant com Ses Illes sense immersió lingüística. Tant com CiU ocultant-nos l'Acord Transatlàntic sobre Comerços i Inversions.

És per coses com aquestes que seguirem dedicant esforços per fer possible una societat més justa. Per combatre l'estat espanyol, el capitalisme i el sistema patriarcal que ens oprimeixen. I en aquests propers dos anys, ho farem consolidant definitivament l'eina que tenim, una organització que aglutina tot el jovent organitzat per la independència, el socialisme i el feminisme als Països Catalans. Si ets jove i estàs farta de veure amb impotència aquesta societat trista i desigual, no ho dubtis i contacta amb nosaltres a través del nostre blog.

JOAN CABASÉS és estudiant de Periodisme, membre de l'Esplai Sarau i militant d'Arran Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.