Mai en nom de Déu


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 11/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tenia la intenció de comentar en aquest espai els aspectes positius de les passades festes i donar les gràcies a les bones persones que han fet més suportable la situació dels que passen necessitat. Però justament ara la violència terrorista s'ha tornat a desfermar i ens afecta tan de prop, que no ens en desentenem com hem fet dissortadament, davant d'altres crims amb moltísisimes més víctimes.

Pensadors i polítics fixen l'atenció en els atemptats de França amb l'intent de composar seguretat i llibertat. En el món occidental hi ha un cert consens en donar carta blanca a l'humor i la sàtira. Però altres cultures mantenen criteris contraris: vindiquen radicalment el respecte als seus líders i les seves creences fins a l'extrem d'esgrimir el zel per la pròpia religió com a motiu honorable per justificar l'odi i les matances, que no es poden justificar per cap raó. I menys com solen fer, amb el pretext blasfem d'actuar en nom de Déu. Aquest posicionament, els cristians l'hem de tenir ben assimitat perquè 'no hi ha ningú que estimi el Pare sense estimar els que han nascut de Déu. Si estimem Déu i complim els seus manaments, no hi ha dubte que estimem els fills de Déu. El qui no estima, no coneix Déu perquè Déu és amor'.

BLAI BLANQUER és el rector de la parròquia de Sant Pere d'Ocatvià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.