D'adéus i holes


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 16/gen/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Només han passat 15 dies de l'inici d'aquest nou any i tinc la percepció que serà (de fet ja ho és!), un any ple d''adéus' metafòrics i d''holes' que seran d'allò més benvinguts.

Els adéus a casa nostra han començat, de moment, de la mà de la PAH de Rubí i de la mà del Ferran Villaseñor. La PAH ha aixecat el campament que feia 114 dies que tenia al carrer de Villà, i marxa havent aconseguit que, en gran part, es resolguin tots els casos i havent aconseguit que se'ls retirin les multes per ocupació de la via pública. 'Petits' drames personals que, feliçment, ens diuen adéu i que ens ensenyen i ens dónen una gran lliçó en forma de dignitat i que ens demostren que la lluita i la capacitat de resistència tenen sentit i, el que és més important, donen resultats.

I també ens hem trobat amb l'adéu del Ferran, que deixa l'acta de regidor del PSC després de set anys i mig. He compartit amb ell gairebé quatre anys i tan sols puc dir que em sap greu i que trobaré a faltar discrepar i coincidir amb algú que crec honestament, des d'una evident distància ideològica en molts àmbits, que ha estat un molt bon regidor i que és un bon paio.

I, al llarg de tot aquest 2015, li anirem dient novament adéu de manera simbòlica i sentida a algú que enguany fa 20 anys que va decidir marxar de vacances . L'Ovidi, el seu compromís polític i ètic i la seva sornegueria cínica, irònica i lúcida serien, avui, un far indispensable que ens ajudarien a guiar-nos, sempre per l'esquerra, per aquests complicats camins en els quals ens trobem com a país i com a societat. Tenim, això sí, les seves cançons i, ara més que mai, convé treure-les dels calaixos, escoltar-les i comprovar com en són d'actuals.

I al costat d'aquests i d'altres 'adéus', que ja ens anirem trobant, també arribaran un grapat d''holes' i benvingudes que seran d'allò més trascendentals. Molts vindran en forma d'eleccions que ens permeran poder dir 'hola' a noves persones i a noves situacions. Les eleccions municipals del maig, per exemple, estic convençut que, al menys des de la meva òptica CUPaire, faran que poguem dir 'hola' i puguem conèixer a dues persones que de ben segur faran una gran feina com a regidors i que ajudaran que, a poc a poc, anem donant la benvinguda a un nou model de ciutat.

L'altre 'hola' en clau electoral serà el del setembre, quan, a les eleccions constituents, tindrem l'oportunitat de donar la benvinguda a una nova manera de construïr un país lliure. No defallim i no oblidem que la clau de tot, sempre, és la gent.

Però els dos 'holes' amb majúscules tenen caràcter personal i arribaran amb la calor. El Joan, el mes de juny, traurà el seu cap per dir-nos que ja és aquí i la Carolina i el Quim no hi cabran de contents. I el juliol traurà el cap el petit o petita de la Núria i l'Eugeni, que s'ho mereixen com pocs i ja tinc ganes de veure la cara de la Ivet quan vegi que tindrà companyia a casa!

Com diria aquell, apretem-nos el cinturó i som-hi, que hi ha molta feina per fer i això tot just comença!

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.