Botiflers tots


  • Comparteix:

joan.cabases

Joan Cabases


Publicat: el 3/feb/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Santcugatencs i santcugatenques, arriba un dels esdeveniments més populars dels Països Catalans. Arriba la Consulta Botiflera 2014! Com cada mes de gener, aquest acte vol fer un reconeixement públic i honest a les persones, partits i organitzacions que l'any anterior han desgovernat el nostre poble amb actuacions vergonyants i miserables. La veritat és que les tres candidatures que s'han fet un lloc al pòdium de la indignitat estan àmpliament preparades per guanyar, els que habitualment tenim clar qui votar afrontarem un nou repte.

D'una banda hi ha el Pack AntiPAHtic, i atenció a l'equip que presenta: CatalunyaCaixa, Mossos d'Esquadra i l'alcaldessa, Mercè Conesa. Les nominacions no cal ni defensar-les. A CX, per passar de tot quan unes famílies que demanaven dacions en pagament s'estan 115 dies, Nadal inclòs, acampades davant la seu del banc. La insensibilitat de CX no sorprèn ningú, però cal seguir condemnant-la. Als Mossos d'Esquadra, per fer fora la PAH d'una seu ocupada de CX en un dels desallotjaments més violents que es recorden al país. I a l'alcaldessa, per presumir d'haver mediat en les negociacions entre PAH i CX quan el seu govern posava multes als membres acampats.

De l'altra, tenim el Pakte pel Silenci, tàndem format per l'ajuntament i el Lobby Silenciós. Els motius també són prou coneguts: el consistori s'ha petat el Pacte per la Nit, document de consens entre associacions de veïns, bars, restaurants i entitats que establia una normativa sobre l'activitat nocturna. I ho ha fet posant per davant la voluntat de la minoria silenciosa, un grup de quaranta veïns que per algun motiu que se m'escapa deuen ser més veïns que la resta de santcugatencs.

Per últim, hi ha el Pack AntiDona, format per Vox Sant Cugat, el PP i Bruno de Salvador. A Vox, que ha entrat en escena aquest 2014 al nostre poble, se'l nomina per defensar com a un dels seus eixos principals el 'dret a la vida' (sentir aquest concepte de segons qui provoca calfreds). A Bruno de Salvador i el PP en aquest camp tampoc cal presentar-los. Avorto, fa mandra escriure'n fins i tot per queixar-se'n.

Però alerta, perquè enguany les votacions no es faran per Internet. Coincidint amb la xerrada sobre la Unitat Popular d'aquest divendres a La Guitza, es trauran les urnes al carrer. Podrà votar-se des de les set fins a les dotze de la nit, ja que després de l'acte polític tindrem sopar popular, música i festa.

No tinguem por del Tribunal Constitucional i sortim a votar aquest divendres. A qui vulgueu, però voteu. Cal reconèixer els mèrits d'aquests candidats, perquè no els han aconseguit sense sang, suor i llàgrimes.

Sang, suor i llàgrimes que no eren seves.


JOAN CABASÉS és estudiant de Periodisme, membre de l'Esplai Sarau i militant d'Arran Sant Cugat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.