Un ple municipal amb sensacions contraposades


  • Comparteix:

guim.pros

Guim Pros


Publicat: el 20/feb/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja només falten dos plens per acabar el mandat municipal, tenint en compte que el del mes de maig és gairebé de tràmit. I el d'aquest febrer em va deixar un gust de boca que anava movent-se tota l'estona entre el dolç i l'amarg. Una de freda i una de calenta, que diria aquell.

La primera sensació desagradable ja fa uns quants plens que es dóna i no crec que els dos que falten siguin pas diferents. Va ser molt habitual veure la sala convertida en una mena de ring on tot es reduïa a un intercanvi de cops de mercat caràcter electoralista. S’acosta el 24 de maig i tothom està més nerviós de l’habitual, i això es nota massa en l’ambient. Segurement deu ser perquè vinc d’una tradició política poc avesada al càlcul electoral, però la qüestió és que no em sento a gust en aquestes situacions. Distorsionen totalment el debat i el fan absolutament trivial, superficial.

El conflicte que fa uns dies que viu l’Escola Santa Isabel amb la sentència judicial que l’obliga a donar un 25% d’hores en castellà com a conseqüència de la petició d’una familia també va tenir el seu espai. I fou un moment que podria haver estat desagradable però que la intervenció d’una mare de l’escola i una altra de la presidenta de les AMPAS de la ciutat el van convertir en una sensació interna de satisfacció, d’orgull de veure com el país és ple de persones anònimes disposades a defensar evidències posant sempre per davant el benefici col·lectiu, fet que acaba desembocant en un benefici individual.

La moció del PP que defensava la inclusió de Sant Cugat a la zona 1 de l’ATM fou un altre moment tens. Un d’aquells en el qual el debat es va convertir en una pugna de marcat to electoralista. Uns perquè entraven una moció que saben que no té sentit presentar-la a dos mesos d’acabar el mandat. I els altres responent amb un to de força menyspreu i de superioritat intel·lectual, posant damunt la taula una T-Mobilitat que van pintar com la solució màgica a tots els mals, quan saben que tampoc és del tot cert. Crec que la qüestió de fons era el sentit i la importància del transport públic i de com es gestiona, i vaig trobar poques ganes de debatre al voltant d’això.

I, ja cap al final del ple, va sortir el tema de la MAT, aquesta maleïda línea de molt alta tensió que ens trinxa el país i que Red Eléctrica Española vol fer passar pel bell mig de Collserola a partir del 2020. Aquell mateix dia havia llegit a l’Ara que el govern espanyol encara té la idea al cap, i vaig pensar que era interessant preguntar com estava la qüestió. La resposta d’en Joan Puigdomènech em va deixar força tranquil (crec que el Joan té aquesta virtut), tot i que és un tema que crec que és essencial i que tots plegats (ajuntament, entitats i societat civil) hi hem de ser molt al damunt.

GUIM PROS és portaveu de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.