Pactes, veïns i saludats


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 25/mar/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dimecres passat es va convocar els agents implicats en el darrer Pacte per la Nit (l'únic fins el moment) a reunir-se per en principi organitzar les bases d'un nou document que assolís el màxim d'acord i veus favorables per mediar entre l'oci nocturn al centre i el descans dels veïns. Ja s'ha escrit molt sobre això, així que no crec que us molesti que hi digui la meva.

El pacte per la nit va sorgir d'hores de planificació, debat i trobades entre col·lectius, negocis i ajuntament. Hores. Hores que es van transformar en setmanes de farragós col·loqui i que van acabar en un acord que podia agradar a tothom. Aquestes hores de reunió incloïen encara moltes més hores de reunió dins d'entitats i col·lectius actius a Sant Cugat, hores que donem lliurement a l'associacionisme, a la cultura popular i la política d'un poble viu.

És per això que em molesta, em fastigueja i m'emprenya i que el que va ser un pacte (que es va incomplir per part de l'ajuntament de forma unilateral) sigui avui paper mullat, després d'un toc de queda general i amb 15 trucades diferents de veïns enfadats que els molesta el soroll. El soroll, les places amb nens, bars i qualsevol cosa que es mogui.

La reunió va ser francament divertida. Bé, va fer riure de la pena que fot que hi hagi gent que encara visqui amb arguments de cova. Entitats, jovent i veïns hem perdut molt de temps en aquesta qüestió i, arran del conflicte generat per un grup no associat de veïns, l'Ajuntament va creure convenient celebrar una reunió que va esdevenir un diàleg força absurd entre afectats amb el consistori eludint respondre a les preguntes claus: Per què no es va respectar el Pacte per la Nit? Quina confiança podem tenir en una nova proposta de treball si el dipositari ja va incomplir l'anterior? Quin pes tenim totes i cada una de les persones que formem part de les entitats i associacions? S'ha tingut en compte (i/o se'n tindrà) la situació dels treballadors afectats per les mesures de l'Ajuntament?

Cap pregunta resposta. Només l'anunci de comissions de treball sobre aquest tema, igual que la vegada anterior, amb quatre veïns llençant improperis cap a la resta. No paga la pena barallar-se amb ningú, i menys encara amb aquesta gent.

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.