Som-hi!


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 5/jun/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El diumenge 24 de maig, vam celebrar les eleccions municipals, un fet que no ha passat desapercebut. Des de bon principi es va dir que no serien unes eleccions 'normals' i que podien portar-nos moltes sorpreses. Hi havia qui les considerava les primeres d'un cicle electoral que continua el 27S amb les eleccions al Parlament de Catalunya i que acabarà el novembre amb les generals. Algú altre pensava que hi concorrien una munió de partits tan diversos que es feia difícil preveure com podia acabar tot plegat. Finalment, a moltes localitats, la sopa de sigles presentades era tan diversa que es necessitava un màster per saber exactament de qui estàvem parlant i qui anava amb qui a la ciutat on votàvem.

A Sant Cugat ens presentàvem 10 candidatures -que no està malament- algunes d'elles veteranes i amb representació al ple municipal aquest darrer mandat i d'altres una mica més novedoses, però tampoc tant. Totes vam tenir 15 dies de campanya per mostrar allò que havíem fet o allò que es volia fer. El resultats són ben coneguts: set han obtingut representació al ple i tres s'han quedat fora.

Però abans de passar pàgina de la campanya electoral sí que m'agradaria compartir uns quants dubtes que m'han quedat: com valora la ciutadania la feina feta pels diferents grups polítics a l'hora de votar-los? Quin efecte té la campanya electoral per fer decidir les persones indecises o fer canviar el vot a les convençudes? Quin coneixement es té de les persones que formen una llista? Fins a quin punt son útils les propostes locals dels diferents partits o coalicions fetes en els seus programes per fer decantar el vot en un sentit o en un altre? I segurament em deixo més interrogants que en aquests moments no em sento capaç de contestar.

No sóc politòloga, ni sociòloga i en aquest moment encara no em sento capaç de teoritzar el perquè dels resultats. El que sí que vull fer des d'aquí és agrair de tot cor a totes les persones que han confiat una vegada més amb la nostra coalició, amb les nostres idees i amb els nostres valors. Tant jo com l'altre regidor d'ICV-EUiA elegit, el Ramon Gutiérrez, ens comprometem a seguir buscant la manera de portar a terme les nostres propostes i compromisos electorals; a seguir defensant els nostres valors i les nostres idees i a rendir comptes del que diem, del que fem i també del que no fem. És la tasca que tenim encomanada i ens comprometem a prendre'ns-ho a pit.

ROSER CASAMITJANA serà portaveu del grup d'ICV-EUiA al ple



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.