Per llogar-hi cadires


  • Comparteix:

sergi.casbas

Sergi Casbas


Publicat: el 26/jun/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com diuen en castellà, 'De bien nacido es ser agradecido' i vull aprofitar aquest fòrum per fer-ho, per agrair l'esforç fet per l'Ajuntament per la cessió de taules i cadires a les escoles públiques per fer les festes de fi de curs. És un agraïment sincer sense ni una mica d'ironia, de debò.

Tanmateix, dit això, crec que és vergonyós que fins a aquest juny de 2015 algunes AMPA d’escoles públiques haguem hagut de sufragar les despeses del lloguer de taules i cadires a partir de e les quotes socials, de la venda de tiquets per assistir a la festa o bé d’altres estratègies que les tresoreres i els tresorers de cada AMPA s’empesquen per fer front a una despesa astronòmica, tenint en compte que, en alguns casos, el lloguer pot suposar més del 50% dels ingressos per quotes socials de les AMPA.

Si bé cal dir que no és del tot cert que sempre totes les AMPA haguem estat pagant per aquest concepte, algunes, gràcies a la seva habilitat o recursos han estat capaces per vies alternatives d’aconseguir en ocasions de franc aquest material. No els tinc rancúnia, perquè fins no fa gaire això era un campi qui pugui on cadascú s’espavilava com podia. De fet, la responsable del greuge és l’administració, que no ha detectat aquesta situació, que no l’ha equilibrat i l’ha normalitzat. I és que no oblidem que la missió de l’administració hauria de ser proveir de serveis la ciutadania de manera ordenada, raonable i, per descomptat, equitativa.

També es cert que fins ara la Coordinadora d’AMPA era una mica la ventafocs del teixit associatiu de la ciutat, ja que no se'ns considerava un interlocutor vàlid, ni se'ns considerava amb rellevància més enllà d’alguna manifestació i d’alguna cercavila puntual. Tampoc no es considerava les AMPA interlocutors vàlids com s’ha demostrat abastament amb les negociacions pel material de festa on en molts casos la informació fluïa des de l’Ajuntament cap a les escoles ignorant completament les AMPA, tenint en compte que a la majora d’escoles qui organitza la festa de fi de curs no és l’escola, sinó l’AMPA. I és també l'AMPA qui es fa càrrec de les despeses que es deriven de la festa, entre elles, el lloguer de les taules i cadires, Fins ara no se’ns tenia gaibre en consideració però una nova coordinadora ha arribat amb més famílies disposades a treballar pel bé comú, a fer-se valer, a fer-se escoltar, a fer-se respectar, a equivocar-se i a encertar-la.

Rotes i tots tenim clar que la missió d’una AMPA, més enllà de gestionar alguns serveis fonamentals de l’escola, com és el cas del menjador, ha de ser aquella de vetllar per pal·liar la desigualtat allà on l’administració no arribi i enfortir la comunitat educativa, ja que una comunitat forta i cohesionada contribueix indiscutiblement a l’èxit educatiu. I per fer-ho, és evident que necessitem el suport i la complicitat de l’administració. Volem ser aliats, treballar colze a colze i buscar solucions conjuntament. Diria que ha arribat l’hora que l’Ajuntament entengui que l’únic camí per millorar la nostra societat i la nostra política és la participació. I d’això, de participació, les AMPA en som unes autèntiques especialistes.

I ja per acabar, com el pidolaire cap-cot al que donen allò que és per dret seu, vull tornar a agrair les cessions. Però que no hi hagi cap dubte que seguirem lluitat perquè com totes les altres entitats i fundacions de la nostra ciutat, tenim uns deures, però també tenim uns drets.

Bones vacances a totes i a tots, ja que jo m’acomiado fins al pròxim setembre on de ben segur ens espera molta feina per fer, nous reptes, noves experiències i de ben segur nous 'decretos ley'.

SERGI CASBAS és pare, membre de les comissions Grogues i de la Coordinadora d'AMPA de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.