Sant Pere


  • Comparteix:

nacho.ferrer

Nacho Ferrer


Publicat: el 4/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com cada volta que és setembre, en acabar-se l'estiu ens hem pogut barallar amb tots els sants patrons i santes patrones del país, arreu de les viles que n'honoraven i santificaven llurs dies assenyalats. Des del nostre Sant Cugat i les Santes de Mataró fins Sant Bartomeu i Sant Fèlix el nostre jovent ha presentat els seus deguts respectes a les divinitats locals del nostre territori, en alguns casos amb profusió devota i quasi litúrgica.

De tots aquests patronatges un dels més sonats és curiosament Sant Fèlix, favorit de Vilafranca del Penedès i de la diada castellera més coneguda. Festa inigualable, inestimable i fins a un cert punt insuportable (quan hi portes 18 hores seguides), té el colofó en la jornada castellera que reuneix les quatre millors colles de l'any anterior. I no sabem què té Sant Fèlix que el seu favor en pluja es torna favor en fer un sol de justícia que fa aixecar els més alts castells. I Sant Fèlix els toca. Aquest any ha tocat els Minyons i aquests han respost que al Vallès ja hi fem castells sense ajuda dels sants. Quin 3 de 10.

Als pins del Vallès, al peu de Collserola, tampoc no ens calen sants per fer els castells grans.

Sant Pere ens va portar un sant llenyot de 2 de 8 amb folre pels Castellers de Sant Cugat que lluny de fer-nos enrere ens ha donat les ganes necessàries per tornar-hi amb més força. No sabem quan el podrem tornar a tirar a plaça però espero que el dia que ho fem siguem el màxim nombre de santcugatencs possible. Aquest castell és tan nostre com de tota la ciutat. Els castells no els fem només per nosaltres, sinó també per una plaça i un públic que són els nostres veïns i els nostres amics.

Tornarem davant de la rosassa per dir-li a Sant Pere i tots els seus iguals que el nostre esperit és el de no caure mai més i refer-nos sempre. Aquesta tardor, #JoHiTorno!

NACHO FERRER és codirector de 'NiTrad' de Cugat.cat, casteller, ballador de Mediterrània i bastoners quan pot, exjugador del PHC Sant Cugat, temerari quan el deixen i precari com qualsevol altre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.