A per totes sempre


  • Comparteix:

joan.cabases

Joan Cabases


Publicat: el 10/set/15
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Família, l'estiu s'ha acabat. I és una llàstima, en especial per als qui a les oficines o a les aules es retrobaran amb aquella persona insistent que t'explica cada detall del seu estiu fins i tot quan poses la mirada a algun lloc llunyà i diametralment oposat a l'interlocutor. Però el final de l'estiu també amaga coses bones.

Comencen les rutines, reprenem la vida oficial, però se sap que encara hi ha marge per a alguna celebració. Està socialment permès assistir a les festes majors, que sovintegen pel territori fins ben entrat l'octubre, i arriba el punt àlgid de la reivindicació sobiranista catalana. Un moment emocionant per l'homenatge al passat fosc, per reescenificar l'orgull i la dignitat de la lluita present i per carregar-nos d'esperança imaginant un futur prometedor. Un futur que seria prometedor perquè, senzillament, seria un futur nostre.

Així, un setembre més, i ja en van uns quants, ens haurem de mobilitzar massivament per recordar el que ja s'ha fet evident tantes vegades. No volem ser una colònia de ningú ni volem ser un poble amb el cap cot. I és que els catalans ja ho tenim, això: sembla com si ser catalans hagués d'implicar estar sempre alerta per defensar-nos de calúmnies o per demanar permís per ser. I això algun dia s’haurà d'acabar.

Així que traiem-nos la mandra de les orelles, si és que algú en té, i sortim a gaudir. A gaudir, esperem, de l'última Diada Nacional com a regió autonòmica d'un estat antidemocràtic que no representa a ningú. Ni a nosaltres ni als pobles espanyols.

I per començar-ho tot plegat amb bon peu, animeu-vos a assistir la nit del 10 de setembre a la Festa Popular que organitza la bona gent d'Arran Sant Cugat a la plaça Pep Ventura: a partir de les nou del vespre hi haurà sopar de pintxos, concurs de garrotins, concurs de titius i els fenomenals PD's Smarx City. Ni el grup de Veïns Contra el Soroll es resisteixen a ballar els seus ritmes.

Així doncs, la cosa promet. A per totes, l'11, el 27 i sempre!

JOAN CABASÉS és estudiant de Periodisme, membre de l'Esplai Sarau i militant d'Arran Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.