Memòria de peix


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 31/gen/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Es diu dels desmemoriats que tenen 'memòria de peix' i dels distrets que 'acabat de dir, acabat d'oferir'. La dispersió i l'oblit momentanis, tenen remei. Però el pas del temps erosiona la memòria personal i col·lectiva i es van perdent de vista moltes dades del passat: Qui recorda gaires noms dels avantpassats? Qui sap com es guanyaven la vida?

Amb tot, el quart manament diu que amb el pare i la mare hem d'estimar i respectar el llegat que ens han transmès, els pilars de la nostra història. Les seves clarianes i les seves ombres són els signes d'un temps i d'unes vides llunyanes, però properes a la nostra. Apreciar la qualitat dels que ens han precedit i reconèixer les seves febleses ens ajuda a comprendre millor qui som, a tenir una mirada benigna sobre el passat i a conciliar-nos amb la roda del temps que de generació en generació, ho engoleix tot inexorablement.

Prendre consciència dels propis límits i de la caducitat de totes les coses, convida a elevar-se al que perdura: la transcendència. Tal com diu l'Apòstol: per gloriós que fos allò que és passatger, molt més ho serà allò que dura per sempre. I el salmista confirma que Déu no perd la memòria: l'amor del Senyor és immens i la seva fidelitat dura per sempre.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.