Una mirada positiva per a Sant Cugat


  • Comparteix:

susanna.pellicer

Susanna Pellicer


Publicat: el 1/mar/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'altre dia Víctor Kuppers, en una conferència organitzada per l'associació Wise People, deia que Sant Cugat era una ciutat privilegiada i recomanava anar per la ciutat amb ulls positius: que ens fixéssim amb la quantitat de verd que tenim, que gaudíssim de l'entorn del Monestir i de les botiguetes, de veure gent asseguda als bancs, del poc trànsit... No sé si ho diu a tot arreu que va i segurament no tot és tan idíl·lic, però em va fer reflexionar sobre com parlem de la nostra ciutat, de si tenim un posicionament positiu o si només ens queixem i veiem coses negatives.

En aquest sentit, jo vull veure com a oportunitat única la creació d'una escola nova el proper curs (en lloc de pensar que estaran en mòduls prefabricats, també dits barracons). Jo vull veure com a oportunitat reobrir un debat sobre el respecte entre veïns i activitats al carrer amb serenitat (en lloc de veure-ho com un incompliment d'un acord que es fa en un moment i que després es veu que és impossible i il·legal de complir). Jo vull veure com a oportunitat bestial que unes entitats i clubs esportius facin coses junts per promoure els hàbits saludables dels nostres nois i noies (en lloc d'altres associacions que cerquen l'enfrontament continu i sempre amb barallant). Vull veure com a oportunitat una reunió de veïns d'un barri per buscar solucions entre tots (en lloc de només exigir responsabilitats i treball a la resta). Segurament si tenim aquesta mirada positiva, tindrem els mateixos problemes i reptes però els podrem encarar millor i buscar millors sortides de manera conjunta.

Acabo amb una pregunta que ens va fer. Quina cara fem pel carrer? Quina actitud tenim amb els del nostre costat? Deia, que si cadascú decideix assegurar 'la humanitat' més amable en els seus dos metres quadrats que l'envolten, potser entre molts, canviarem uns quants cents de metres quadrats. I jo afegeixo... Sant Cugat és molt gran!

SUSANNA PELLICER és tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.