Hem arribat per quedar-nos


  • Comparteix:

alex.cuesta

Àlex Cuesta


Publicat: el 9/abr/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hem arribat pels animals, els domèstics i els salvatges. Per protegir els seus drets i les seves condicions de vida quan interactuen amb nosaltres. Perquè ells són lliures i feliços en el seu medi però la convivència amb l'espècie humana - molts cops inhumana- passa per moltes situacions no desitjades. Som aquí per vigilar les nostres accions i donar suport a les seves, dels nostres peluts. Per entendre i fer entendre que som iguals en drets.

Cada dia des que va néixer la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) creix un xic en accions i molt més en força. És poderós, contagiós i genera vertigen, segons com ho miris. Cada hora que ens comuniquem es conformen els fonaments d'aquest moviment urbà que ha vingut a quedar-se.

Nosaltres no som nous en aquests temes. La majoria de les persones que en formen part són expertes en el seu camp i fa molt de temps que ajuden de forma altruista. Sense demanar permís ni consens es posen a treballar amb una efectivitat sorprenent. Dipositen tota la seva energia i recursos al servei del món animal però, cada dia més coordinats, de forma més eficient i ràpida, amb més repercussió ciutadana. Tenim cada dia més mètode. La PAS com a tal és una forma de comunicació i d'interacció entre parts ja existents a nivell individual. Volem que tot aquest coneixement es formalitzi en manuals i estratègies d'intervenció. Tenim moltes coses encara a fer i no desistirem.

És molt difícil a la meva professió construir sense projectar, però és més difícil encara fer-ho tot alhora. Organitzar-se mentre executes el que penses i en com han de funcionar les parts d'un tot és molt complicat. Cada moment que miro els canals de comunicació interna trobes novetats: un gat ferit que ja han portat al veterinari i li faran una intervenció -el 'nostre' gat PAS, el primer bateig intern- o com neixen unes cries d'ànec en un episodi que deixarem per a més endavant.

Tot i que els principals protagonistes són els nostres amics peluts, la meva gran admiració ha de romandre centrada en l'equip que a cada moment es deixa la pell pels animals, ja siguem de la PAS -en el fons, una excusa per l'acció- o ja sigui per la resta de col·lectius similars. Per una vegada i sense que serveixi de precedent, aquesta article va dirigit a les persones de la PAS.

ÀLEX CUESTA és estudiant d'Arquitectura i membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.