Oxfam Intermón amplia el seu camp de treball


  • Comparteix:

ton.marimon

Ton Marimon


Publicat: el 6/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Oxfam Intermón ha decidit incidir de forma directa en una realitat espanyola en la qual la crisi i les retallades econòmiques han fet efecte durant els últims anys. L'organització ha pres la decisió d'ampliar el seu treball a l'Estat espanyol, fins ara centrat en la publicació de recerques i en campanyes polítiques, i iniciar un programa de suport a persones en situació de vulnerabilitat i exclusió social. I ho farà donant suport a la labor d'organitzacions de reconeguda trajectòria que treballen directament en dos sectors que Oxfam Intermón considera claus per canviar la vida de milers de persones: migracions i violència contra les dones.

La població migrant i les dones són dos dels col·lectius més afectats per la desigualtat i la discriminació a Espanya. Les persones es veuen obligades a abandonar els seus llocs d'origen per diversos motius: conflictes, pobresa, abusos... Oxfam treballa als països d'origen de les persones migrants i coneix de primera mà les problemàtiques que empenyen aquestes persones a buscar refugi o oportunitats a un altre país. L'organització considera que la migració no és una amenaça contra la qual cal lluitar sinó un fenomen complex que ha de gestionar-se. 'Amb gairebé cinc milions de migrants vivint i treballant al nostre país, que és més d'un 10% de la nostra població, és un col·lectiu al qual, per coherència amb la nostra labor, hem de donar suport també a l'Estat espanyol', s'assegura des de l'entitat. Oxfam Intermón ajudarà en serveis d'acolliment i informació, assessorament legal i ajuda per a la inserció laboral, entre uns altres, sempre de la mà d'organitzacions amb recorregut i experiència en el tema.

Els drets de les dones és un àmbit en el qual Oxfam Intermón treballa des de fa més de 30 anys. La feminització de la pobresa és un fenomen global que augmenta quan les polítiques en igualtat disminueixen.

Les dones continuen sent el col·lectiu més afectat per la desigualtat econòmica, política i social, i, a més, una de cada tres dones sofreix violència. Per revertir aquesta situació, Oxfam Intermón acompanya milers de dones a tot el món, organitzacions i moviments. A l'Estat espanyol, l'organització ajudarà col·lectius amb experiència en la prevenció, formació i sensibilització per eradicar la violència contra les dones i les nenes, que paren esment jurídica i psicològica a dones víctimes i als seus fills i filles.

A més de rebre el suport econòmic, Oxfam Intermón ofereix a les organitzacions sòcies un acompanyament en àmbits com a estratègia organitzativa, incidència política, recerques, captació de fons, activisme digital, comunicació o avaluació i aprenentatge. Així mateix, en 2017 organitzarà unes jornades per millorar les capacitats de les organitzacions.

'El paper de les dones en el progrés de la civilització és molt més gran que el de l'home, per la qual cosa hauria de desenvolupar les seves aptituds d'acord amb la seva naturalesa, sense imitar als homes'.

Alexis Carrel (1873-1944. Biòleg i cirurgià francès, Premi Nobel de Medicina el 1912)

TON MARIMON és responsable de comunicació del Grup d'Acció Ciutadana de Sant Cugat d'Oxfam Intermon



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.