La unitat en el socialisme després de les primàries


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 15/oct/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa poques hores hem sabut que la militància del PSC ha donat el suport a Miquel Iceta. Ben cert és que Núria Parlón ha presentat batalla: un 54% enfront d'un 46%, disputades primàries. L'èxit ha estat assolir una participació superior al 50% arreu de Catalunya i a Sant Cugat ratllant el 60% (tant en la recollida d'avals com en nombre de vots).

Bo és reconèixer la feina realitzada per ambdós equips de campanya i pel respecte entre els partidaris d'uns i altres, que tenien molt clar que a partir de dilluns haurien de continuar treballant plegats. Crec que la lliçó ha estat en la participació i com s'han desenvolupat les propostes per remuntar el vol del socialisme català. Amb aquest fet, que es podria titllar de modèlic, s'ha demostrat que la cultura de les primàries a can PSC s'ha instal·lat definitivament. El PSC ha de remuntar sí o sí el vol. Les darreres enquestes del CEO demostren la retenció i consolidació del nostre projecte a Catalunya i la resituació de la nostra organització en l'espectre polític. També s'ha demostrat que Miquel Iceta ha 'humanitzat' la condició de lideratge polític. La seva espontaneïtat però a la vegada rigorositat i contundència deixa constància de la seva validesa en la negociació i en la capacitat de consens.

Satisfet doncs com a primer secretari de la neutralitat del procés a Sant Cugat, vull recordar que en la pròpia executiva hi havia partidaris d'Iceta o de Parlon, que com executiva hem tingut l'oportunitat de poder conversar amb tots dos malgrat la seva estreta agenda d'aquests dies i amb poc temps de reacció. Que hem posat a disposició i a demanda dels equips l’agrupació de Sant Cugat, que s'han recollit avals i s'ha facilitat la seva tramitació i a més amb una jornada electoral excepcional. Vull donar les gràcies als companys que han format la mesa electoral i el recompte, i a tots els companys, hagin votat el que hagin votat, la seva participació en el dia d'avui.

I ara, què? Doncs a continuar treballant plegats. Tots hem de remar en la mateixa direcció, tots els i les militants de Sant Cugat han de tenir el seu espai i la ferma voluntat de treballar pel partit, pel nou primer secretari, per a la futura executiva del partit, per totes aquelles direccions territorials i locals que surtin elegides a partir del nou congrés, no a la 'búlgura' ni 'digital', sinó democràticament. Sant Cugat ha presentat esmenes i reflexions als documents congressuals i modificacions als estatuts i codi ètic, les haurem de defensar els delegats que hem estat elegits per l'assemblea local amb tota la vehemència que sigui possible i amb la generositat que calgui. Avui el PSC ha fet un altre pas de gegant en la seva credibilitat i en la seva democràcia interna.

PERE SOLER és primer secretari del PSC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.