Per passat festes


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 8/gen/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si per ajornar alguna qüestió carregosa, havíem dit: 'Deixem-ho per passat festes', ara ja no tenim excusa: és l'hora de fer balanç de l'exercici anterior i anar per feina. Any nou, vida nova, diem. I vet aquí que el planeta ha començat el 17 amb notícies tan 'velles' com els atemptats de sempre.

Malgrat això, tot el negatiu que perdura no hauria de posar pals a les rodes als molts projectes positius perfectament possibles. Tenim al davant un canemàs on hi podem anar teixint l'obra d’art de la justícia i l'artesania de la bondat. Acabem de celebrar el naixement d'aquell que és just per excel·lència. Per tant, 'hem de reconèixer que tothom qui actua justament i estima, ha nascut de Déu'.

Aquests bells i bons propòsits sempre atreuen. Ara bé, sabem per experiència que com més elevades són les bones intencions, més correm el risc d'ajornar-les per un demà imprecís. És mil vegades millor fer una petita millora ara, que aspirar a una perfecció global que mai no arriba. Com diu la dita popular: 'no deixis per a demà el que pots fer avui', Plutarc historiador grec del s. IV, ja advertia: 'Emprendre totes les coses a la vegada ens sobrepassa, però cedeixen quan les emprenem la una rere l'altra'. Amb la força de la humilitat.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.