Per què sí a l'acord?


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 21/gen/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La resolució política 'ORGULLOSOS DELS NOSTRES VALORS' aprovada en el XIIIè Congrés del PSC parla sobre el significat del socialisme, que significa llibertat, igualtat i solidaritat. També és l'aplicació pràctica d'aquests mateixos principis on governem o allà on podem governar, sempre amb la finalitat de la recerca de la justícia social de tots els ciutadans i les ciutadanes, des d'una visió de la realitat profundament humanista. No només parlem i defensem els nostres principis sinó que són i han de ser l'eix central de tota la nostra acció política.

El socialisme també és diàleg i entesa, respecte per les diferències però recerca d'allò comú, és apropar posicions davant d'aquells que volen ressaltar les diferències, és pacte, és acord, cessió i compromís. Cal recordar allò que ens mou a presentar-nos a unes eleccions, allò que fa que com a persones, ens motiva a formar part d’una organització política, el compromís amb el nostre full de ruta, i que a més dels valors és el nostre programa electoral.

COMPROMÍS. Per això i davant del desenllaç d'una negociació positiva com ha estat la del consens per arribar a un acord de govern a Sant Cugat, ens motiva poder retornar a la ciutadania allò que varen fer amb el seu vot, el compliment de part del nostre programa electoral. Es tracta d'un projecte compartit per poder implementar polítiques més socials, i mirem per la ciutat mantenint el nostre compromís amb el federalisme.

COHERÈNCIA. El passat mes de desembre consensuàvem també un acord de pressupostos per aquest any amb un seguit de mesures, i per coherència entrem a govern per defensar l’execució d’aquest pressupost, d’aquestes mesures. Mirarem de fer-ho nosaltres, no que ho faci un altre. Fàcil és mirar-ho des de fora, per si no es compleix tenir un culpable, el que és difícil és mullar-se, fet que no podran acusar mai al PSC.

LLEIALTAT. El nostre acord és amb mirada local, i quan ens posem aquest barret les coses es relativitzen. Tenim projecte de ciutat, sabem com la volem i per tant com modular-la. Si ens preguntem si és més rendible fer-ho des de fora o des de dins, la resposta és clara. Som fidels i lleials als nostres principis democràtics, municipalistes i sens dubte vivim la política des de la proximitat.

COOPERACIÓ i CONFIANÇA. No gestionarem les polítiques de convergència, gestionarem les polítiques de consens com a membres del govern, volem influenciar en les polítiques del nou govern i haurem d'entendre que les nostres pròpies accions també és veuran influenciades pel soci. Creiem en les persones, donem un vot de confiança a aquest acord i als companys de viatge que també han confiat amb nosaltres, amb garanties de portar a bon port allò a què ens hem compromès mútuament. Defugim de les desqualificacions personals i de les coses supèrflues que volen desprestigiar i rebaixar l’acord.

VALENTS. Volem formar part de les solucions i de les propostes per a la nostra ciutat i tenim un compromís amb la ciutadania. No ens presentem en unes eleccions per estar a l’oposició sinó per fer polítiques reals. Creiem en aquesta oportunitat i és hora de mullar-se, els socialistes fa 30 anys que estem a l’oposició, vàrem tenir l'oportunitat d’estar al govern en els primers anys de la restaurada democràcia, iniciant el camí del què és Sant Cugat avui, volem seguir transformat la nostra ciutat. Ara hem volgut passar a l'acció, fer una passa endavant i assumir la responsabilitat de practicar allò que fa anys que pregonem, tota una responsabilitat, un repte i un enorme respecte.

Aquest acord és útil per a les persones i pel municipi, pels barris i el veïnatge. Els socialistes volem dur a terme les nostres propostes electorals per un millor Sant Cugat. No volem jugar al 'tacticisme' ni als rèdits polítics, ens comprometem, com ho vàrem fer ja amb els pressupostos, en benefici de les persones i de Sant Cugat.

Per tot això l'acord és encertat i possibilita posar el focus de la política local allà on interessa, que és en el detall i anar per feina. Estem segurs d’estar a l’alçada del què es mereixen els santcugatenc i les santcugatenques.

PERE SOLER és primer secretari del PSC i tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.