Aturem l'autobús de l'odi, la tolerància s'ha de fer sentir


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 2/mar/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia es fa notar amb força a la nostra ciutat. Tant és així que recentment hem conegut, gràcies a l'excel·lent tasca que desenvolupa l'Observatori contra l'Homofòbia, que dos centres concertats de la nostra ciutat - els dos segreguen l'alumnat per sexes- recomanen la lectura del llibre 'La moral sexual explicada a los jóvenes', d'André Leonard, en què es considera l'homosexualitat una tendència anormal i l'equipara amb conductes sàdiques, cleptòmanes o piròmanes. En escoles que reben fonts públics s'educa en l'homofòbia. Per sort, la Generalitat ja s'ha compromès a actuar en aplicació de la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Alhora, per si amb això no n'hi hagués prou, aquest dissabte està previst que arribi a Sant Cugat l'autobús de l'associació HazteOír per promoure la campanya transfòbica titulada 'Els nens tenen penis. Les nenes tenen vagina. Que no t'enganyin'. Un autobús que pretén recórrer les principals ciutats de l'Estat espanyol, i que al costat de ciutats com Madrid, València i Barcelona, ha decidit fer parada a Sant Cugat. Aquesta campanya preveu la difusió a les escoles del llibre '¿Sabes lo que quieren enseñarle a tu hijo en el colegio? Las leyes de adoctrinamiento sexual'. Així, emparats en el malentès dret que els fills i les filles rebin una formació religiosa i moral que estigui d'acord amb la convicció dels seus pares, pretenen justificar el seu dret a educar en l'odi a la diversitat de gènere.

Les persones transsexuals no estan atrapades en cap cos. No tenen cossos equivocats. Ni són nens que volen ser nenes, ni són nenes que volen ser nens. Són nens i nenes transsexuals. Alguns nens tenen vulva, algunes nenes tenen penis; i si a HazteOír li molesta la diversitat de gènere, que es faci fotre. Però no podem permetre que recorrin la nostra ciutat difonent l'odi envers els nens i les nenes trans. En nom de la religió i la moral d'uns ultracatòlics fanàtics s'estan vulnerant els drets d'infants transsexuals, s'està generant patiment i dolor, provocant marginació i estigmatització, i abocant a no poques persones a situacions extremes.

HazteOír es defineix a si mateixa com 'una associació civil, declarada d'utilitat pública, que promou la participació útil a favor de la dignitat humana i la llibertat'. Dignitat humana? Els nens i les nenes transsexuals no tenen dignitat? Sembla que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, un dia quan tornava de resar al Valle de los Caídos, va decidir atorgar a aquesta entitat la consideració d'utilitat pública perquè promogués la dignitat humana. La llei 1/2002 d'associacions estableix que per tenir tal consideració cal que l'entitat tingui entre les seves finalitats la protecció de la infància i el foment de la igualtat d'oportunitats i de la tolerància. De quina manera protegeix els infants HazteOír i quina mena de tolerància fomenta perquè el feixista Fernández Díaz la consideri d'utilitat pública?

En aquest context, veiem com l'obstinació d'aquesta entitat d'utilitat pública, i de tantes altres entitats i persones, per perpetuar un sistema social excloent, arriba fins a l'extrem de difondre l'odi envers les nenes i els nens transsexuals. I no se'n sortiran! No se'n sortiran perquè som moltes les persones disposades a rebel·lar-nos davant d'un sistema, l'heteropatriarcal, sustentat sobre la negació de la diversitat i la construcció d'una normalitat que només concep l'existència de nens amb penis i nenes amb vulva, ambdós heterosexuals, i que genera una visió de la masculinitat i la feminitat totalment allunyada de la veritable diversitat humana. Seguirem lluitant per eradicar la transfòbia i construir una altra societat. Aturem l'autbús de l'odi, la tolerància s'ha de fer sentir.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.