El nostre patrimoni públic


  • Comparteix:

xavier.humet

Xavier Humet


Publicat: el 21/nov/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El nostre patrimoni públic l'hem de cuidar i entre altres coses cuidar significa no mal vendre. I això és el que està a punt de passar amb una part important del patrimoni de Promusa, en forma de venda de cinc solars: quatre a la Floresta i un a Francesc Macià.

Dins el programa de suport a les empreses municipals d'habitatge, l'any 2013 l'Impsòl va concedir un préstec a Promusa per valor de 3.979.338 euros. D'aquesta quantitat, avui dia Promusa ja ha cobrat el 90%.

Com a garantia d'aquest préstec Promusa oferia sis solars: els quatre de la Floresta, el de Francesc Macià i un altre del carrer Jeroni de Moragas. Del solar del carrer Jeroni de Moragas, Promusa manifesta que vol tornar a l'Impsòl els diners de part d'aquest préstec. D'aquesta manera, Promusa manté la seva propietat i la seva gestió. Dels restants cinc solars, si es consuma el pagament del 10% de la resta del préstec, perdrem els solars i la seva gestió directa. Haurem venut els solars. Evidentment que si ho compra Impsòl seran també terrenys públics, però no és el mateix que la gestió la puguem portar des de Promusa o que la faci una altra entitat, que si bé és cert que en el seu programa 2016-2019 parla de què farà habitatge públic de lloguer, a hores d'ara encara no ho ha fet (i som ben a prop del 2018).

Dubtes... alguns.

No és presentable que quan es van acceptar els diners com a préstec no es fes un pla econòmic i financer pel retorn d'aquests diners. Ara ens diuen que no hi ha diners a tresoreria. Però sí que n'hi ha per fer pagaments pel tema de les Modificacions del Pla General Metropolità.

Dubtes...més.

El valor segons Promusa d'aquestes finques era de 5.496.340 euros, el valor segons Impsòl era de 3.714.221 euros i el préstec que es va concedir, va ser sobre el 75% del valor estimat per Impsòl de 2.785.666 euros. Vendrem pel 50% del valor estimat per Promusa en el seu moment. I resulta que si valorem la repercussió del valor del sòl sobre els metres quadrats de sostre que es podrien construir haurem venut aquests solars de la Floresta amb una repercussió de 147 euros per metre quadrat. Doncs bé, Promusa ha estat comprant solars al carrer Benet Moxó de Sant Cugat amb una repercussió de 380 euros el metre quadrat. Comprem al 258% del valor a què venem.

Dubtes... evidents.

XAVIER HUMET és vocal del Grup CUP-PC a Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.