La campanya del 155


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira


Publicat: el 4/des/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui a la mitjanit començarà una de les campanyes més estranyes dels darrers temps. Unes eleccions que són la conseqüència de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola contra Catalunya, les seves institucions i el seu govern legítim.

Una campanya que el seu inici vindrà marcat sens dubte pels darrers esdeveniments succeïts ara fa unes hores. El Suprem ha decidit deixar en llibertat sota fiança i amb mesures cautelars els consellers i conselleres del govern Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Carles Mundó, Josep Rull, Jordi Turull i Raül Romeva, fet del qual mostrem la nostra satisfacció, malgrat ser un fet que mai hagués hagut de succeir; però ha decidit mantenir a la presó el vicepresident Junqueras, el conseller Forn i els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, fet que augmenta la nostra indignació. A banda, el jutge belga no decidirà sobre l'extradició del president Puigdemont i la resta de consellers que l'acompanyen fins al proper 14 de desembre.

Una campanya, doncs, que marxa de tota normalitat democràtica perquè tenir presos polítics i una part del govern a l'exili, i no oblidem, un govern que no va fer altra cosa que complir amb el mandat democràtic de les urnes, marxa de tota normalitat.

Una campanya on no poder dir certes paraules i no poder anar vestit amb segons quin color resumeix molt bé la magnitud de la censura i el nivell de persecució que estem patint.

El 21D els catalans i catalanes tenim cita amb les urnes, una vegada més. Hi serem tantes vegades com calgui perquè no entenem un altre llenguatge que no sigui el de les urnes, ho va ser l'1 d'octubre passat i també ho serà el proper 21 de desembre.

Eloi Rovira és el president del PDeCAT Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.