Toquem de peus a terra


  • Comparteix:

xavier.humet

Xavier Humet


Publicat: el 20/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat hi ha un parc aproximat de 33.000 habitatges, entre pisos, immobles unifamiliars, aparellats... Quan estiguin acabats els 39 habitatges de Rius i Taulet, on hi havia l'antiga gasolinera, tindrem un parc d'habitatge públic de lloguer de 502 habitatges, dels quals 190 són de lloguer general, 235 de lloguer per a joves i 77 de lloguer per a la gent gran.

Promusa és la societat pública de l'Ajuntament que gestiona els habitatges. Promusa ha construït des dels seus inicis uns 2.200 habitatges, dels quals n'ha venut 1.700. Està clar que si els ha venut, ja no són públics.

Fer habitatge públic de venda és privatitzar el sòl públic. Va ser una bona notícia, ara fa aproximadament un any, que el govern de la ciutat es comprometés a no fer més habitatges públics de venda.

Fa pocs dies, la nostra alcaldessa va anunciar al Tribuna Sant Cugat Empresarial que en els anys vinents volen arribar a disposar fins a un 10% d'habitatge públic de lloguer en l'àmbit del municipi, fins i tot es va referir que quedava molt lluny acostar-se al 20 o 30% d'algunes ciutats europees.

Però és que la senyora alcaldessa va afirmar que el parc d'habitatge públic de lloguer és ara del 7% i si fem números, 502 sobre 33.000 és un 1,5%, no un 7%. No ens enganyin, en el 7% estan sumant els habitatges que han venut i no són de lloguer.

A hores d'ara, si tenim 502 habitatges, per arribar al 10% ens mancarien només 2.798 habitatges. Als costos que avui dia està construint Promusa, aproximadament 100.000 euros per habitatge, necessitaríem una inversió, només dels costos de construcció, de 279,8 milions d'euros. Si tinguéssim el 7% que va dir l'alcaldessa en lloc de 279,8 milions d'euros només en necessitariem 99. Que cadascú tregui les seves conclusions.

És evident que hem de fer i apostar per l'habitatge públic de lloguer i és evident que haurem d'invertir molts recursos públics per aconseguir-ho, però toquem de peus a terra, quan fem segons quines afirmacions.

XAVIER HUMET és vocal de l'EMD pel grup CUP-PC i representant del grup CUP-PC al Consell de Promusa



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.