Fraus amb animals


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 8/mar/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si vols tenir un animal de companyia és recomanable adoptar un dels milers que viuen en refugis de tot el país, abans de comprar. La compra impulsiva d'un animal porta sovint a un abandonament. Si adoptes un animal no fomentes el seu negoci.

La majoria dels animals de les botigues de mascotes provenen de criadors amb pocs escrúpols i pateixen malalties hereditàries provocades per l’endogàmia, tan àmpliament utilitzada per aconseguir el pedigrí. Milers de gossos i gats acaben en refugis sense tenir cap culpa. Separats dels seus éssers estimats, tancats, confosos, espantats i deprimits, i per a molts, la devastació emocional és enorme.

El portal Milanuncios i altres que pertanyen a l’empresa Schibsted Classified Media Spain permeten la publicació indiscriminada d'anuncis de transacció d'animals, tant salvatges com domèstics, que no compleixen la legislació vigent.

La seva política provoca un trànsit d'animals sense cap tipus de garanties: ni sobre el seu origen, ni sobre les condicions de benestar de l’animal, ni sobre la seva salut, ni tampoc sobre seu destí, i promou les principals conseqüències de la cria indiscriminada: el maltractament i l'abandonament, a més d'incórrer en infraccions legislatives i fiscals.

I aquest tipus de política no perjudica només els animals, sinó també afecta les persones: és molt fàcil ser víctima d'una estafa quan compres gossos, gats o altres éssers vius per internet.

Rebre animals malalts o animals d'una raça que no correspon a les quals s'havia escollit (o que no són de cap raça en absolut) són alguns dels fraus més típics en els quals es pot caure.

Adoptar un animal té molts avantatges, a més d’oferir una segona oportunitat a un animal que pot acabar els seus dies tancat en una gàbia.

Bibiana Navarro és Membre de PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.