Torre Negra: Llei mordassa a Sant Cugat del Vallès


  • Comparteix:

pere.feliu

Pere Feliu


Publicat: el 23/mar/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Responent al tinent d'alcalde d'Urbanisme de Sant Cugat del Vallès, Damià Calvet, en referència al conflicte obert a Torre Negra, vull manifestar públicament que no es tracta d'un problema de diners o d'interessos, es tracta d'un problema de drets. Sí, drets que tenim els propietaris a Torre Negra, petits i grans, a no ser discriminats ni silenciats per les diverses estratègies jurídiques municipals, fracassades fins ara, i segueixen pretenent treure'ns drets a un grup de ciutadans.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha buscat raons mediambientals, paisatgístiques, històriques i finalment urbanístiques per esborrar una zona qualificada com urbanitzable des dels anys setanta.

Des d'inicis del conflicte, el més fàcil era la negociació amb la propietat i bescanviar l'ocupació a d'altres indrets del municipi. Hi ha hagut anys i ocasions per poder fer-ho, però la negativa prepotent municipal sempre ha estat la resposta, potser pressionats per les concessions als grans lobbis, i així, potser, evitar l'entrada d'estranys.

Sembla que d'altres han tingut més sort en el seu anhel per fer respectar els seus drets. Per a l'Ajuntament potser són ciutadans diferenciats, però el cas és que els propietaris del sector de Can Cortés (illa al ben mig del Collserola) sí que seran compensats a un altre sector de la ciutat. Le negociacions que s'han produït a Can Cortés són justes, es reconeixen els drets dels propietaris. Però què passa a Torre Negra? Per què no es respecten els drets dels seus propietaris?

Mentre passa el temps, la propaganda municipal actua i treballa per mantenir el front comú en la defensa del que ells mateixos han considerat com un enemic. Festes, commemoracions i demagògia: d'aquesta manera, pretenen callar la mala gestió urbanística municipal i segueixen incapaços de planificar i reconèixer els seus propis errors.

El que està passant a Sant Cugat del Vallès amb el cas Torre Negre és un escàndol amb majúscules. La municipalitat podrà tenir la potestat d'esgrimir-la amb l'excusa del model de ciutat, però mai podrà usurpar sense compensació, els drets dels seus propietaris.

Malauradament altre cop, hauran de ser els tribunals qui aporti la solució. Tanmateix però ja va sent hora de demanar responsabilitats.

PERE FELIU I PUJOL President de l’Associació de Veïns de Sant Cugat, propietaris a Torre Negra



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.