Ens han canviat l'alcaldessa, qui ho havia de dir


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 9/jun/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dijous es va materialitzar el que dies enrere era una especulació, Mercè Conesa deixava de ser alcaldessa per anar a ocupar la presidència del Port de Barcelona, just un any abans de les eleccions. Tot just fa vuit anys, Lluís Recoder també optava per no acabar el mandat i ocupar una conselleria quan ja havia dit que no repetiria com alcalde. Són curioses coincidències o semblen fetes per 'preparar' la futura candidatura del PDeCAT a les eleccions municipals del 2019? Ho veurem.

A l’hora de valorar els anys de govern i de gestió de la ja exalcaldessa Mercè Conesa és inevitable voler destriar el paper de Conesa regidora i Mercè persona. Hi ha molts encontres i desencontres en tants anys de gestió pública, així com recordar la satisfacció que els socialistes haguéssim format part d’un govern mitjançant un pacte que valorem positiu, fet per responsabilitat amb la ciutadania i del qual estarem sempre orgullosos.

Després de 30 anys el PSC tenia de nou responsabilitat de govern. Perquè quan un s’estima Sant Cugat, els interessos de cadascú es converteixen en objectius compartits i així ho vàrem entendre les formacions signants de l’acord que alguna encara es pregunta perquè va signar. Tant en el govern com en l’oposició la Mercè ens ha sabut escoltar i considerar allò que se l’expressava mentre exposava les teves idees i es feia entendre, amb respecte i tolerància almenys pel què respecte al PSC i així li vàrem fer notar en la intervenció del ple municipal de comiat.

Però com tantes coses, el procés es va emportar el pacte de govern per davant, trigarem molt i amb molts esforços recuperar com a mínim el que teníem com a país. Diuen que saber retirar-se a temps és guanyar, i això no és sempre fàcil.

Conesa ha demostrat conèixer les seves fortaleses i ha sabut aprofitar-les per millorar i agafant les oportunitats per començar una nova etapa. Així que li desitgem a la Mercè Conesa que 'la nova etapa arribi a bon port'.

A la Carmela Fortuny, la nova alcaldessa, en primer lloc li desitgem el millor però sobretot una bona gestió pel bé de la ciutat. Entenem que com qualsevol càrrec i més una alcaldia com Sant Cugat requereix un període d’adaptació, curt en aquest cas perquè no és nova i ja sap de què va governar.

Amb tot i això, el nostre grup municipal estarà mol atent a les intencions, gestos i l'eficàcia del nou cartipàs que encapçala. Com sempre hem fet els i les socialistes, ens tindrà al seu costat en tot el que representi millores en el benestar dels ciutadans i millora del municipi i aquest seguirà sent l’objectiu principal del nostre treball. En tot allò que signifiqui construir, ens hi trobarà aportant i fent propostes. Allarguem la mà a l’entesa i als projectes útils.

No obstant això, hem de deixar clar que farem una oposició responsable i constructiva però també inflexible i rígida amb allò que ens divideixi, treballant com sempre pel progrés, el benestar, la justícia social i la qualitat de vida a la nostra ciutat, sense que ens tremoli la mà per criticar i oposar-nos a totes aquelles mesures que suposin un pas enrere en les polítiques per preservar l’interès públic del benestar de la ciutat.

Serem coherents amb les nostres actuacions, i volem deixar clar públicament que no dubtarem de desmarcar-nos de tot allò que entenem que pugui anar en contra dels interessos dels santcugatencs i santcugatenques, o traspassin les línies vermelles que no es poden traspassar, i estarem atents per donar el toc d’atenció quan això es produeixi.

Des del Grup Municipal Socialista no farem front comú per anar en contra de res, però tampoc serà crossa de ningú, sinó que sempre estarem a favor de la ciutat i de les persones. No acceptarem ingerències externes alienes al consistori, ni la radicalització de la gestió pública municipal sota l’excusa del procés.

Pels i les socialistes de Sant Cugat, el municipi i la seva gent és la nostra prioritat i esperem compartir amb la nova alcaldessa aquesta visió i aposta pel diàleg, refermant el nostre compromís amb els santcugatencs i santcugatenques i el nostre programa electoral i ideologia. Carmela, siguis benvinguda en la teva nova tasca, et desitgem bona feina.

PERE SOLER és portaveu del Grup Municipal Socialista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.