Un gran acord contra pronòstic


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 6/jul/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els locals propietat de Promusa poden servir per a moltes coses. Actualment serveixen per treure'n rendiment econòmic, per finançar l'empresa municipal, vaja. No seria més adient que servissin per fer polítiques públiques? Fomentant projectes que fan barri i comunitat, per exemple.

A l'últim ple des d'ICV-EUiA vam presentar una proposta per fer-ho i la bona notícia és que, malgrat el vot en contra de l'equip de govern, la moció va ser aprovada. Així doncs ens vam comprometre a iniciar un programa de locals i oficines de protecció oficial. Això vol dir establir uns requisits clars a l'hora d'optar-hi i unes regles que siguin iguals per a tothom, i fer que els ocupants siguin projectes d'economia social, o simplement projectes que generin veïnatge, espais de trobada, ... Es tracta d'evitar que als locals municipals s'hi instal·lin oficines bancàries, franquícies o restaurants; i fomentar les merceries, negocis de reparació, vendes a granel...

Aquest diumenge el País publicava el bon ritme d'aquesta iniciativa al barri de Ciutat Vella a Barcelona. 36 projectes que volen combatre la gentrificació i promoure un desenvolupament econòmic vinculat al territori.

Ens han criticat que serà una proposta molt complicada de realitzar perquè subvencionar els locals i oficines ens farà perdre ingressos, és curiós que ens ho diguin de Promusa, una empresa municipal amb una estructura pesadíssima i uns sous dels seus directius desorbitats... A més, aquests preus reduïts no han de ser a costa de l'habitatge social sinó a costa del pressupost ordinari, com passa per exemple amb la tarifació social o les subvencions de l'IBI. En qualsevol cas, en els mesos vinents veurem com de seriosament es pren l'equip de govern els acords del Ple.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.