Models de vila i vilatans exemplars


  • Comparteix:

noel.climent

Noel Climent


Publicat: el 27/set/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Últim dijous de setembre. Tenim ple a l'EMD de Valldoreix (aquí és cada dos mesos) i això ens permet pensar-nos una mica les mocions a presentar, però tot i així sempre acabes tenint el mateix debat: hem de fer mocions d'alt contingut polític i ideològic però, potser, amb poc impacte en el dia a dia de les valldoreixenques i els valldoreixencs? O tal vegada ens hem de centrar només en fer mocions de caire estrictament local, referent només a aquelles atribucions que són responsabilitat del govern de l'EMD? Doncs com sempre, en l'equilibri està la solució, oi?

Des d'ERC proposem arreglar els carrils bici de Valldoreix, per tal que tinguin algun sentit, per tal que la ciutadania tingui la sensació que els pot fer servir per anar a algun lloc, més enllà de fer un passeig per un tram de carril bici a Mossèn Cinto o a Ramon Escayola. Creiem que la mobilitat de Valldoreix ha de contemplar també la bicicleta i per això volem interconnectar els punts d'interès, a més dels diferents trams de carril bici que avui dia tenim.

D’altra banda, tenint en compte la quantitat de cotxes elèctrics i híbrids endollables que ja es veuen per la vila, i entenent que des de l'EMD s'ha de facilitar la transició cap a vehicles que deixin de consumir combustibles fòssils, també presentem una moció per posar punts de càrrega en diferents llocs estratègics de la vila.

Responen aquestes mocions a allò que dèiem al principi de l'equilibri? Creiem que sí, que responen a un model de vila (en aquest cas de mobilitat en la vila) que ens representa, a nosaltres i a moltes veïnes i veïns de Valldoreix. Creiem que això és el que ens hauria de preocupar a totes i a tots, i que els polítics hauríem d'acordar amb tota la ciutadania: quin model volem per al Valldoreix d'aquí deu o quinze anys?

A part del model de ciutat, totes i tots tenim veïns amb qui ens coneixem més, i amb qui tenim més confiança. Ara que s'apropa l'1 d'octubre permeteu-me compartir un record.
Érem al casalet i havíem tancat la jornada electoral, havíem fet el recompte, les paperetes i les urnes ja havien marxat, però la plaça era tan plena com ho havia estat de bon matí, ningú volia marxar. Em vaig girar cap a la dona que tenia al costat i vam convenir com d'orgullosos n'estàvem del nostre poble, que la majoria no ens havíem conegut fins aquell dia, però que mai ens oblidaríem de les nostres cares.

Pels presos i exiliats polítics, perquè surtin aviat, perquè tenim una República per construir, seguim units i recordem aquelles cares a la plaça del casalet que ens deien: ‘hem votat’.

NOËL CLIMENT és vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.