Les mascotes són per a tota la vida no només per al nadal


  • Comparteix:

david.rivero

David Rivero


Publicat: el 13/des/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Espanya es calcula que durant l'any 2008, hi havia un total de 5.100.000 gossos i uns 3.100.000 gats abandonats, és a dir, no animals que han nascut sense una persona que se'n responsabilitzi de la seva cura sinó gats i gossos que han sigut abandonats pels seus respectius propietaris. La suma d'aquests animals que va poder gaudir d'un final de recollida i adopció per noves famílies no va arribar al 2%, la resta va acabar de diferents maneres però que per evitar el cinisme del relat només em limitaré a recordar que l'eutanàsia encara no estat il·legalitzada a tot l'Estat.

Ara que s'apropen les festes volem recordar que un animal no és el millor regal de nadal. Que aquests compleixen unes característiques que els animals no poden assumir. Ja que les mascotes tot i ser sovint una gran font de felicitat també requereixen un elevat grau de maduresa i responsabilitat per part del propietari. I quan pensem en regals de nadal massa sovint oblidem la part que segueix a la presentació dels regals. Un animal no pot ser tractat com si fos una joguina més amb llacet sota l'arbre de nadal. Els regals de nadal solen presentar-se per sorpresa el que produeix que aquella persona que fa l'obsequi hagi d'assumir la responsabilitat de cuidar a l'animal per molt que aquest no produeixi l'efecte esperat.

Tenir una mascota és una decisió personal que ha de ser meditada i consensuada amb la família, companys o amics amb els qui comparteixis residència. I si es produeix el cas que estàs convençut de voler assumir totes aquestes condicions recorda que sempre és millor adoptar que comprar. Les mascotes són per a tota la vida no només per al Nadal.

DAVID RIVERO és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.