Volem un nou hospital?


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 22/feb/19
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com tothom sap, des d'ara fins a Sant Joan tindrem eleccions a dojo. Concretament a casa nostra en tindrem tres i una d'elles serà les eleccions municipals; no sé si les més importants però possiblement les que acabaran afectant més la nostra vida quotidiana. I ens trobarem una munió de propostes que ens faran estar ull viu per poder discernir el gra de la palla. A Sant Cugat, sense que totes les llistes s'hagin fet oficials ja en podem comptar una dotzena, algunes de ben semblants entres sí. I no cal dir que totes elles faran el que puguin i més per atreure el màxim nombre de votants durant tot el temps que duri la campanya, que per algunes sembla que ja hagi començat.

Concretament la nostra alcaldessa, i cap de llista de Junts per Sant Cugat, ha afirmat que tindrem un hospital de referència que s'ubicarà a Sant Cugat. No sabem on el posarem però el tindrem aquí. Potser és bo, però per a nosaltres abans de reivindicar un nou hospital caldria fer un diagnòstic de com s'utilitzen els actuals i de com tenim tota la xarxa sanitària del nostre entorn. Caldria saber quines són les mancances de Sant Cugat i de les ciutats veïnes. El confort i la comoditat no poden ser els únics criteris per definir la necessitat d'un hospital i la seva ubicació.

Sabem que hi ha un Pla de Salut de Catalunya que distribueix els hospitals públics i concertats de tots els nivells a tot el territori i no sembla que hi hagi hagut modificacions demogràfiques importants per fer-lo canviar. El canvi demogràfic més important el tenim en l'envelliment de la població, amb el consegüent augment de la patologia crònica i aquesta, al nostre entendre, s'ha de resoldre a l'atenció primària i no en un hospital de referència, encara que el tinguem al costat de casa.

Està bé fer volar coloms, sobretot quan s'acosten eleccions, però el que ens cal és retornar a la sanitat tot allò que les retallades li van treure, recuperar els professionals perduts, retribuir-los com cal i facilitar al màxim la seva feina. Sense aquestes reparacions un nou edifici no resoldrà els problemes que avui tenim les persones de sant Cugat que gaudim del sistema sanitari públic.

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.