Habitatges confinats i assequibles


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch


Publicat: el 28/abr/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat, com a la resta de municipis, ens hem confinat tots a casa per passar la crisi sanitària del coronavirus. Però moltes persones no saben si podran pagar el lloguer o la hipoteca del seu habitatge els propers mesos.

Des de l'Ajuntament i des de l'empresa municipal d'habitatge, Promusa, estem treballant des del primer dia per tal de donar la millor resposta possible als veïns i veïnes que es vegin afectades.

Per tal d'ajudar des del primer minut, la primera mesura, va ser congelar el rebut de tots els lloguers del mes d'abril, tant dels habitatges públics, com dels locals comercials, oficines i parades dels mercats municipals. Qui no tingui problemes econòmics podrà pagar-la el mes següent o bé de manera prorrogada fins a final d'any.

Durant aquestes setmanes, hem estat recopilant la informació detallada de tots els afectats, per així poder definir exactament les ajudes necessàries i possibles per a cada cas: tant per situacions extremes com per situacions que no arriben a complir amb els criteris de vulnerabilitat però, que amb la realitat dels preus de Sant Cugat, es troben en una situació molt difícil.

Com a mesura base, hem acordat condonar el 50% dels imports dels lloguers públics a totes aquelles persones que es trobin en situació de vulnerabilitat. I els propers dies complementarem aquestes ajudes amb d?altres més específiques per donar resposta a les diverses situacions identificades.

Per tal de fer-hi front, l'Ajuntament va aprovar en el darrer ple municipal, dins de les mesures econòmiques per a combatre la crisi, una partida de més de 800.000€, tot i el vot en contra de JxSC.

Per altra banda i en la línia explicada per l'alcaldessa dies enrere, estem treballant per acompanyar igualment als llogaters d'habitatges privats i en aquest sentit: l'Oficina Local d'Habitatge (OLH) assumeix un nou rol d'assessorament i facilitació de la intermediació entre particulars així com d'informació de totes les mesures relacionades amb les problemàtiques de l'habitatge sorgides amb la crisi del COVID-19 i les ajudes associades tant a nivell local, com de la Generalitat o de l'Estat.

Treballem per ajudar als més afectats. Cuidem-nos.

FRANCESC DUCH és regidor d'ERC-MES i tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.