Ara ve Nadal...


  • Comparteix:

andrea.xaxo

Andrea Xaxo


Publicat: el 17/des/20
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Matarem el gall? Nadal, Sant Esteve, acció de gràcies... Arreu del món les festivitats més importants acostumen a incloure com a tradició el consum de carn i, en conseqüència, l'augment del nombre d'animals assassinats en massa quan s'acosten les festes. Encara més dels habituals, si cap.

Arreu apareixen anuncis sobre promocions en carn de xai, garrí i vedella, i si anem al supermercat, trobarem les neveres encara més plenes que de costum, a rebentar de cossos ensangonats, trossejats i embolicats.

Realment és necessari el consum d'animals morts per seguir amb la tradició? Em diuen que un dia és un dia... però realment aquest dia és la causa del final de la seva vida. Els animals que seran els àpats d'aquestes festes van néixer fa pocs mesos, i ho van fer amb un únic i macabre destí: ser assassinats i menjats. Aquells que, ha estat demostrat que senten, aquells que tenen emocions i sentiments, aquells que han de ser reconeguts legalment com a éssers que senten, tan sols seran un àpat; la seva vida no té cap més valor.

Tanmateix, existeixen moltes alternatives que no inclouen el sofriment animal i que són igualment boníssimes. T'has plantejat mai tastar-les?

Si el Nadal és època de solidaritat, d'ajudar els altres, de fer bones accions i nous propòsits per a l'any que començarà, no seria un bon gest no consumir animals en aquestes festes? O, com a mínim, canviar algun dels plats que inicialment havia de ser carn animal. Fem aquest petit gest, gaudirem per partida doble: gastronòmicament i moralment. És un petit gest, per a una gran causa.

Intentem-ho, fem-ho possible encara que sigui en una sola ocasió, donem-li una oportunitat.

I ara, la panera de Nadal de la PAS pot ser una bona forma de provar-ho! Amb una participació pots guanyar un grandíssim lot de productes vegans amb els que treure el cap en el món del no patiment animal.

Fem que aquest Nadal sigui realment temps de pau i solidaritat vers tots els animals del planeta, no tan sols els humans.

ANDREA XAXO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.