Una requalificació inquietant


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 24/mai/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A una banda de l’Avinguda Torrent d’en Xandri hi ha una zona verda, horts urbans, habitatge, comerç, escoles, etc... i a l’altra, indústries, empreses, oficines i tallers. La parcel·la que volen requalificar i construir el projecte Ragull és a la banda del polígon. L’anunci de requalificar un terreny industrial per construir-hi un centre comercial, habitatges de renda lliure, habitatges protegits, un aparcament, i un magatzem per la brigada, no és esperançador, sinó preocupant.

Requalificar terrenys per modificar-ne els usos ha de ser excepcional i ha de respondre a un plantejament global de la ciutat. Si a més a més, la requalificació afecta sòl industrial, en aquest cas una parcel·la de Can Magí motivada per una proposta de la propietat per incrementar el valor del seu terreny, ens fa pensar en precipitació i oportunisme.

Una operació d’aquest tipus és inquietant pel futur del parc empresarial de Can Magí que, en canvi, necessitaria una proposta de consolidació i impuls basada en la sostenibilitat, l’energia verda i les noves tecnologies. L’alcaldessa Ingla obre el mercat de les requalificacions generadores de plusvàlues per la propietat provocades pel canvi d’usos.

El preu metre quadrat industrial és força més baix que el preu metre quadrat comercial i ja no parlem del residencial.

Com diran que no a una altra empresa que vulgui fer el mateix? Totes les forces polítiques es van comprometre amb els treballadors i treballadores de l’antiga Delphi, ara tocaria comprometre’s amb la totalitat de les persones treballadores del parc empresarial de Can Magí i amb totes les dels 7 parcs empresarials ubicats a Sant Cugat.

Un compromís ferm amb els 66.000 llocs de treball, les més de 3.000 empreses i amb les 3.383 persones de la ciutat que avui no tenen feina. I que no es digui que l’interès general rau en l’habitatge públic, perquè llocs on construir-ne en trobarem.
Sant Cugat i el seu govern ha de posar tot l’esforç i l’energia en contribuir a consolidar el teixit industrial de la ciutat i en construir habitatge assequible en terrenys més adequats per viure.


CARMELA FORTUNY és regidora i portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.