Ignacio Garriga (Vox) i una associació de veïns


  • Comparteix:

victor.alexandre

Víctor Alexandre

Escriptor i periodista


Publicat: el 4/jun/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És tot un regal que Ignacio Garriga sigui el dirigent de Vox a Catalunya. És un regal, perquè la ignorància que passeja amb orgull aquest sinistre personatge resulta tan esperpèntica que, a més de ridiculitzar la seva persona, mostra Vox com un aplec de franquistes que, en forma d'imatge congelada, s'han quedat amb el 'brazo en alto' i 'cara al sol' des del 1939.

Ara fa uns dies, en una entrevista a TVE, Garriga va respondre que no tenia ni idea del percentatge de votants que havia tingut el seu partit en les darreres eleccions catalanes. Ni idea. Tot un candidat, que enllaça amb la ignorància més vergonyant que va exhibir la candidata per Sant Cugat a les municipals, Nerea Andrés, en l'examen filmat a què la va sotmetre el setmanari 'Tot Sant Cugat' el maig de 2019. Sense cap rubor, Nerea Andrés no sabia com es deia Sant Cugat durant la Segona República, però suposava que es deia "San Cucufato", no sabia el nom dels gegants emblemàtics de la ciutat, no sabia el nombre d'aturats que hi havia el 2019, no sabia quin era el pressupost de Sant Cugat aquell mateix any, no sabia quantes escoles públiques té el municipi, no sabia quins equips locals competeixen en la màxima divisió de la seva disciplina esportiva, no sabia..., no sabia..., no sabia... I es presentava per a alcaldessa. Exactament igual com Ignacio Garriga ho havia fet el 2015.

Doncs bé, en l'esmentada entrevista de TVE, Ignacio Garriga comparava els presos polítics i els exiliats catalans amb ETA, però molt pitjor, perquè definia el fet d'haver posat les urnes per celebrar un referèndum com "el delicte més gros que s'ha comès mai". Fa venir basques, però no sorprèn. El feixisme s'expressa així. Podem repassar tota la història de la humanitat i, a parer d'aquest franquista, mai no trobarem un delicte tan gros, tan bèstia, tan esfereïdor, tan abominable com la celebració del referèndum de l'U d'Octubre a Catalunya. El guru del senyor Garriga, si fos viu, ho hauria resolt amb afusellaments, però sortosament va morir el 1975.

Finalment, Ignacio Garriga creu que cada matí, a les escoles, abans de començar la classe, tots els infants catalans haurien d'escoltar l'himne espanyol (cantar-lo no podrien, perquè no té lletra, però podrien seguir-lo fent soroll amb la boca tancada) i compara l'himne nacional de Catalunya amb l'himne d'una associació de veïns. És normal que el senyor Garriga pensi en termes veïnals, cal tenir en compte que en les darreres eleccions municipals Vox va recaptar menys vots que els integrants d'una associació de veïns.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.