Una cosa no treu l'altra


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 5/jun/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La pandèmia sembla que vagi de baixa i això, cal reconeix-ho, tranquil·litza força, però la Sanitat continua revoltada. Tenim nou govern i nou Conseller de Salut, però el desgavell de la sanitat pública i especialment el de l'Assistència Primària a casa nostra, és prou important com per pensar que no es podrà arreglar en quatre dies.

I quan parlem de sanitat pública, no hem d'oblidar que majoritàriament parlem de sanitat concertada, és a dir, aquella en que la gestió no la fa directament el CatSalut, si no una multitud d'empreses interposades amb qui hi té conveni. Aquesta és la situació del nostre municipi on qui la gestiona és la Mútua de Terrassa, el conveni de la qual finalitza al desembre del 2021.

Per aquesta raó des de Terrassa i d'altres municipis s'ha demanat que CatSalut no renovi el contracte amb l'empresa privada i assumeixi ell mateix la gestió pública dels serveis. És una petició coherent amb la sol·licitud de Marea Blanca de tot Catalunya i de Sant Cugat: volem una sanitat universal, pública i de qualitat.

Tant de bo pogués ser així i revertir al nostre territori aquesta anomalia crònica que arrosseguem. Però tot ens fa pensar que això no serà possible i cal veure què fem en el mentrestant, més enllà de queixar-nos i entomar les conseqüències de tot plegat.

I aquest és el motiu que ens ha portat a demanar amb insistència la constitució d'una Taula de Sanitat al nostre municipi. I la volem com un mecanisme democràtic i de transparència, que ens ajudi en la definició i aplicació de les polítiques sanitàries públiques. Una taula que ha de ser àgil i activa, amb participació real dels i les usuàries, que millori la corresponsabilitat de la ciutadania en la seva salut i fomenti la relació entre professionals de a peu i pacients, que garanteixi una informació intel·ligible i de qualitat, que dels debats se'n derivin accions transformadores i es millori la confiança en el sistema de salut.

I tot això ho volem aconseguir acompanyats del nostre govern municipal, com a garant que és del benestar i de la salut en general de la ciutadania.

Esperem poder fer-ho possible. Nosaltres hi posarem tot l'esforç i tota la voluntat.

ROSER CASAMITJANA és membre de Marea Blanca



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.