Avancem cap a la transició energètica


  • Comparteix:

francesc.osan

Francesc Osan

Coordinador del grup municipal d'ERC


Publicat: el 26/oct/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit programar una Setmana de la Transició Energètica que tindrà lloc aquests dies del 25 d'octubre al 4 de novembre, en el marc de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible.

L'objectiu és la sensibilització de la població amb l'efecte d'implicar-los en la lluita contra el canvi climàtic, donar alhora la màxima informació i recursos per contribuir a una transformació social i cultural dels hàbits de la nostra societat.

Fem també que en aquesta setmana s'organitzin diverses activitats vinculades a cada un dels sis eixos de la declaració d'Emergència Climàtica de Sant Cugat.

Estem satisfets de què no estem sols en aquesta lluita. Recentment, el govern de la Generalitat de Catalunya ha presentat el seu "Full de Ruta" per aconseguir un model energètic català 100% renovable.

Els objectius són arribar el 2030 amb el 50% d'energia procedent de les renovables, el 2040 aconseguir la parada de les centrals nuclears i el 2050 assolir la neutralitat en les emissions de carboni.

Això es vol fer a partir de tres propostes clau: l'aprovació i la implementació d'un pla territorial i sectorial de les energies renovables a Catalunya, l'aprovació d'una Llei de transició energètica i la creació d'una empresa energètica pública a fi de gestionar-ho i, així, poder escapar de les especulacions dels oligopolis energètics

Molt és l'esforç que s'haurà de fer, i en aquest esforç tothom hi està concernit. Des de la ciutadania, realitzant un canvi cultural que té a veure amb la vida quotidiana, amb els petits gestos de cada dia, passant per les administracions locals i supramunicipals, creant els instruments per a poder-ho fer.

Nosaltres des de Sant Cugat ja ens hem posat amb entusiasme a implementar-ho.

Declarant l'emergència climàtica i aprovant un Pla d'actuació específic sobre l'emergència climàtica, de caràcter transversal i consensuat amb les associacions del sector amb el compromís de reduir un 55% les emissions de Sant Cugat el 2030.

Seguim.

FRANCESC OSAN és coordinador del grup municipal d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.