Que ve el Llop!


  • Comparteix:

andrea.xaxo

Andrea Xaxo

Membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat


Publicat: el 18/nov/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La televisió pública realitza i emet un reportatge sobre el retorn del llop als Pirineus Catalans, després que l'acció humana l'erradiqués. Des de fa uns anys, s'ha detectat la presència de diversos individus a les nostres muntanyes, procedents d'Itàlia, i no del Pirineu aragonès, on fins fa uns mesos era considerada espècie cinegètica i, per tant, susceptible de caça, el que va comportar una greu disminució de les poblacions en aquesta zona.

La reaparició d'una espècie pròpia del territori, que havia desaparegut a causa nostra, ha de ser quelcom a celebrar. Implica la recuperació d'un ecosistema, d'un equilibri, la recuperació de la Natura.

I això és el que s'esperava veure en el mencionat reportatge; evidentment, és necessari incloure-hi aquells sectors contraris a la reintroducció del llop, però el que no era d'esperar és que aquest fos el tema central i, de fet, únic, de tot el programa.

L'emissió, de poc menys d'una hora de durada, es basa en la visió dels ramaders de l'entorn i en com els està afectant la presència de llops a les muntanyes on treuen a pasturar el bestiar. En efecte, i excepte un sol ramader, la resta no celebren el retorn del llop.

Pràcticament la totalitat del programa es dedica al parer dels ramaders, mentre que tan sols es destinen uns breus minuts a personal científic i especialista en fauna salvatge.

És a dir, s'enfoca la recuperació d'una espècie salvatge autòctona des del punt de vista de persones que viuen de l'explotació animal. És la millor manera de plantejar un tema com aquest? És aquesta la millor manera de traslladar-ho al públic?

Cal incorporar raonaments i plantejaments ambientalistes, ecologistes i animalistes als mitjans de comunicació, que vagin més enllà de parlar sobre la crisi climàtica al telenotícies durant tres minuts. Siguem crítics amb la informació que se'ns trasllada, i en la manera com es fa.

Cal prendre consciència de la realitat actual, dels danys que provoca la humanitat sobre el planeta i treballar per reparar-lo i reduir-lo, i el retorn d'espècies que havíem eliminat és sens dubte un gran succés.

ANDREA XAXO és membre de la Plataforma Animalista de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.