Per fi un Valldoreix amb habitatge públic i de lloguer


  • Comparteix:

lluc.cahis

Lluc Cahís

Vocal d'ERC-MES a la junta de veïns de Valldoreix


Publicat: el 14/des/21
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Valldoreix és l'únic territori del municipi que compta amb una EMD pròpia. Paradoxalment, és l'únic territori del municipi que no té cap habitatge de protecció oficial. Valldoreix és també un poble amb una piràmide poblacional amb la forma d'un as de piques. Això indica que els joves ens hem vist forçats a marxar del nostre poble de forma sistemàtica des de fa dècades.

Tot i aquesta situació, a l'EMD de Valldoreix s'han aprovat propostes en contra l'ocupació, s'ha fet cas omís dels desnonaments que han esdevingut al nostre poble o de les expulsions en silenci de tota aquella gent que no podia pagar els preus d'una de les zones més cares de tot l'estat i mai s'ha constituït la taula per l'habitatge que es va aprovar el 2019. Duem a l'esquena un historial i un present tan vergonyós que els petits passos els hem de celebrar com a grans victòries.

Just el passat novembre el ple de Sant Cugat va aprovar inicialment la modificació del planejament per poder construir 56 habitatges al carrer Sant Joanistes. Una modificació que ha desbloquejat l'endarreriment de l'obra, que havia d'estar enllestida aquest 2021. Ara el calendari se situa en 2-3 anys vista. Sigui com sigui, Valldoreix tindrà habitatge públic de lloguer, un pas imprescindible per frenar l'hemorràgia d'expulsions habitacionals i deixi d'expulsar els seus habitants.

Certament, anem tard, molt tard. Hem passat la crisi del 2008 i la crisi sociosanitària de la Covid-19 sense afrontar la problemàtica. Sabem que no som a temps de recuperar cap valldoreixenc que ja ha marxat. Però malgrat ser una victòria de mínims, aconseguir que la gent de Valldoreix pugui viure al seu poble és i serà un motiu d'orgull per al poble. Per fi, deixem enrere l'autocomplaença i reivindiquem que tothom tingui cabuda a Valldoreix!

Seguim!

LLUC CAHÍS és vocal d'ERC-MES a la junta de veïns de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.