Qui ha estat en Lluís Comerón?


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech

Regidor de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 31/gen/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies ens ha deixat sobtadament el ciutadà de Sant Cugat, el professor de la nostra Escola d'Arquitectura, el representant al més alt nivell dels arquitectes de Catalunya i finalment també d'Espanya: en Lluís Comerón.

Quan el vaig conèixer, com a company de la universitat, tenia un perfil que no era massa comú: un arquitecte que podia fer classe de matemàtiques. Quan parlava deia coses amb precisió i senzillesa, com qui ho fa perquè l'entenguin. Més endavant vaig saber que era un de tants professionals que vam triar venir a Sant Cugat, perquè fa bo de viure-hi.

El seu tarannà va fer que els seus companys de professió l'escollissin l'any 2006 a dirigir el COAC (Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya). El COAC no és qualsevol institució. El COAC , tan en temps de dictadura com en democràcia, genera opinió en els moviments socials del nostre país, independentment dels centres de poder. En Lluís va ser cridat a ser-ne el degà. Recordo com, en els anys de la gran crisi de la construcció, defensava el paper de l'arquitecte i postulava la nova funció a què estava cridat.

L'any 2017 va ser elegit president del Consejo Superior de Colegios de Arquitectos de España (CSCAE). Era un col·lectiu més ampli, però més heterogeni. Ves a saber si la coherència i el diàleg no es veuen malparats quan augmenta l'espai a qui representes.

Quan últimament ens hem creuat per Sant Cugat la conversa encara era planera, la conversa del qui no li pesen les medalles.

Avui que ja no hi és, em crida l'atenció una col·lecció nombrosa d'imatges que va penjar a les xarxes: Es tracta de la muntanya del Cervino exposada a la llum canviant del sol en diferents moments. Una obra d'art i d'estimació per aquella muntanya.

Au amics de La Lira!, cantem-li: "... Signora delle cime, ..... un nostro amico hai chiesto alla montagna..... ma ti preghiamo lascialo andare per le tue montagne", deixa'l, doncs, que camini per la seva muntanya.

Adeu santcugatenc, company i mestre Lluís Comerón.

JOAN PUIGDOMÈNECH és regidor de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.