Cuidem-nos de debò


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 1/feb/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Si una cosa ha posat de manifest aquesta pandèmia és que una gran part de la població ens hem sentit petits, fràgils, amb desconcert, que hem perdut una fortalesa que no era cent per cent real... En definitiva, ens hem sentit persones vulnerables.

En tota aquesta amalgama de sentiments i sensacions hem posat en valor el fet d'estar bé, de sentir-nos bé amb nosaltres, amb els nostres familiars, a casa nostra... i amb la intenció i la voluntat de trobar un equilibri a la incertesa constant que fa tant de temps que dura.

Una de les qüestions, per no dir la més rellevant, que ens fa sentir bé és trobar-nos físicament i mentalment en un bon estat. D'aquí que estiguem parlant més que mai de la necessitat de tenir un benestar emocional, amb tot el que comporta.

Segur que el confinament més estricte ens va fer explicar als amics com ens sentíem, o potser ho hem pogut fer un cop ha passat un temps i ho hem paït, però molts van intentar mantenir els vincles amb familiars, amics i coneguts a través de telèfon i pantalles diverses, perquè estar connectats amb els altres ens permetia no sentir-nos sols i... això ara també ho hem de mantenir.

En el moment en què es va possibilitar fer esport, tots necessitàvem sortir a fer activitat física, la que fos! Perquè en practicar-la ens sentim millor, a més a Sant Cugat tenim un entorn meravellós que ens permet mantenir aquests bons hàbits, ens sentim millor, augmenta la nostra autoestima.

Altres persones van optar per entregar-se a la gent a qui sabia que podia ajudar, generant activitat de voluntariat... una altra cosa que ens fa sentir bé!

Estar a casa, a alguns, els va permetre fer allò que els agrada i concentrar-s'hi: llegir, bricolatge, cosir, pintar, mirar pel·lícules i sèries... Dedicar temps a fer coses que ens enriqueixen individualment. Moltes persones van dedicar més temps a cuinar lentament, a fer receptes casolanes, a fer pa...

Totes aquestes coses, i moltes altres, van aflorar en la manera de fer de moltes persones en una època realment complicada. Ara hem d'aconseguir mantenir-les perquè d'aquesta manera estarem bé i si no, sabrem com demanar ajuda, perquè tindrem persones que estaran pendents que estiguem bé i tinguem un benestar emocional per continuar amb les nostres vides.

Seguim!

GEMMA ARISTOY (ERC-MES) és regidora de Ciutadania, Salut, Via Pública i Paisatge Urbà



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.