Parlem de Ragull?


  • Comparteix:

esther.madrona

Esther Madrona

Regidora d'ERC-MES


Publicat: el 15/feb/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

D'ençà que vam fer pública la proposta del Ragull Centre han estat moltes les veus que han opinat, a favor i en contra. I, com sempre passa, les veus contràries tenen ganes de ser escoltades i cuidades.

Per això mateix, no vam dubtar ni un moment en iniciar dues rondes de trobades amb la intenció de recollir el màxim de sensibilitat i opinions i poder incorporar-les en el projecte. Des de finals de l'any 2021 vam organitzar diverses reunions amb veïns i veïnes del barri, associacions, persones implicades...: vam fer una primera trobada per aclarir dubtes i plantejar neguits i, un cop feta la ronda sencera, en vam fer una segona per explicar com aquestes idees es podien veure reflectides en el projecte.

Segurament, la preocupació més compartida era la de l'alçada, que no vam trigar a resoldre i plantejar uns edificis més baixos, sense perdre mai de vista el nombre total d'habitatges públics que havíem anunciat. Perquè, de fet, aquest és l'objectiu del projecte: construir habitatge públic a Sant Cugat. És cert que una flor no fa estiu, i el problema de l'habitatge a la nostra ciutat és immens, però no podíem deixar passar una oportunitat d'or per proposar que la ciutat guanyés 72 habitatges públics de lloguer (un 61% del total que es construiran). Potser altres governs haurien deixat passar l'oportunitat per por a haver de prendre decisions innovadores.

També vam parlar de les ombres que podia arribar a projectar l'edifici, que amb la nova proposta no seran més grans que les que hi ha en l'actualitat. La mobilitat i el fet de garantir que l'entorn sigui cada vegada més pacificat al voltant dels dos centres escolars... Vam poder aclarir dubtes sobre les superfícies comercials i de serveis i veure que el barri podrà disposar d'un gran equipament (2.800 metres quadrats en total) que poden donar resposta a antigues i noves demandes del barri: un centre d'atenció mèdica, aules d'estudi, sales polivalents, llar d'infants... Aquí tenim un llarg camí per explorar i decidir atenent a les necessitats d'aquest barri!

Xerrar amb els veïns i veïnes ens va servir, també, per copsar la necessitat de reurbanitzar el Torrent d'en Xandri i fer-hi aquelles millores necessàries. Escoltar les pors ens va servir, també, per detectar altres demandes del veïnatge i dibuixar una proposta de proximitat.

Aquesta proposta urbanística no serà només una suma d'edificis un al costat de l'altre sense serveis, comerç ni espais relacionals com pot passar a altres barris de la ciutat. Serà un espai que acabarem de dibuixar de la mà de la ciutadania, perquè és escoltant com s'aprèn i és parlant i rectificant quan cal com es fan les propostes perquè la ciutat no s'aturi.

Seguim!

ESTHER MADRONA és regidora d'ERC-MES i tinenta d'alcaldia de Cultura, Educció, Esports i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.