Una altra cuina és possible


  • Comparteix:

sandra.tello

Sandra Tello

Membre de la PAS


Publicat: el 24/feb/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'alimentació saludable és un concepte que no admet cap debat: tothom està d'acord en què una bona dieta i una vida activa són la base per al nostre benestar. Però, si a més de la teva salut et preocupa el planeta i el benestar dels animals, no n'hi ha prou amb consumir productes de proximitat. La indústria alimentària és de les més contaminants i en concret, la indústria càrnica. Perquè per menjar-te una hamburguesa, unes costelletes de xai o un bistec, aquests animals han nascut i han viscut per acabar al teu plat. A banda de la crueltat que hi ha en tot aquest procés, tota l'energia consumida, l'aliment cultivat, el transport, l'envasat i un llarg etcètera, és insostenible.

A principis de febrer, la ciutat de Nova York va anunciar que a partir d'ara, els menjadors de les escoles públiques oferiran una opció vegana cada divendres. Una iniciativa que pretén impulsar els hàbits saludables entre la població infantil i combatre l'obesitat. En el cas de Sant Cugat, des de fa anys els centres educatius han introduït el menjar ecològic i de proximitat, i alguns d'ells contemplen l'opció vegetariana i fins i tot, vegana. Una pràctica que hauria de ser més natural i habitual, més que una opció i prou. Necessitem més 'divendres vegans' en l'àmbit escolar, a casa i en l'oferta gastronòmica de la ciutat.

En l'era en què els comerços locals abaixen la persiana i en canvi, les cadenes i franquícies de forns, pastisseries i cafeteries s'apoderen del centre de la ciutat, és una alegria que apugi la persiana un establiment de menjar preparat vegà: L'Altra Cuina. A dos minuts a peu del Monestir, tenim una opció saludable i lliure de patiment animal. Els divendres és un bon dia per començar a reduir el consum d'aliments d'origen animal i qualsevol altre dia, també.

SANDRA TELLO GRAU és membre de la PAS



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.