Informativa pel Pla d'Equipaments


  • Comparteix:

susanna.casta

Susanna Casta

Vocal del PSC a l'EMD de Valldoreix


Publicat: el 30/mar/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El dijous passat, 24 de març, hi havia convocada una reunió informativa per explicar a les veïnes i veïns de Valldoreix el Pla d'Equipaments que el govern de l'EMD vol aprovar en aquest mandat. No va ser fàcil arrossegar al govern perquè acceptessin fer una consulta sobre el seu Pla d'Equipaments, vaig haver de parlar molt i amb molta convicció per aconseguir que el govern admetés fer aquest simulacre de consulta ciutadana de mínims.

Primer no volien fer accessible el projecte i penjar-lo a les xarxes o la web, incomprensible. S'ha d'aplicar un principi de coherència, els veïns han de tenir la informació abans d'assistir a la reunió i així poder fer les preguntes necessàries i aclarir dubtes. El Pla hi havia d'estar penjat a la web, no fer-ho era inadmissible. L'altra discussió va venir perquè el govern volia enllestir-ho tot amb una sola reunió, la informació, el debat i les propostes i tot sense informació prèvia. Per coses com aquestes no m'he cregut mai que el govern de l'EMD entengui realment què és la participació ciutadana.

La reunió del 24 va ser informativa amb unes pinzellades tècniques, però la responsabilitat de l'exposició tant tècnica com política va recaure damunt del tècnic, que va portar el pes de gairebé tota la reunió, com si darrere d'un tècnic poguessin amagar les motivacions polítiques que els mou, que il·lusos. Tot això barrejat amb una baralla, que va paralitzar el torn de preguntes, entre el President i el tècnic.

El que no hem d'oblidar és que aquest Pla d'Equipaments que el Govern ha tret del bagul ho ha fet per dos motius, el primer i més important és la construcció de l'Escola de Música, com pots fer una despesa de quasi dos milions d'euros si encara no tens enllestit ni aprovat un pla d'equipaments?, resposta, no pots, hagués estat una actitud molt superposada per part del govern, gairebé una burla. I segona, s'han cregut que podran silenciar a totes aquelles veus discrepants, a tots aquells que pensen que fer una despesa tan elevada, no sols no és una bona gestió, si no que és poc ètic?. Certament, la queixa és rellevant perquè ens arriba de persones i entitats molt diferents, però l'argument és el mateix, és inacceptable construir un edifici de 850 m2 amb un cost d'1,7 milions d'euros, tot inclòs a l'expedient i que és el 20% del pressupost anual de l'EMD, únicament per a 80 famílies de Valldoreix, mentre projectes més importants a la Vila es deixen morir per falta d'iniciativa o d'interès, demostrant la insignificança que tenen per al govern de l'EMD els veïns i veïnes perjudicats. L'escola de música pateix a causa de la falta d'una bona infraestructura? Sí. S'ha de planejar una millora? Sí. Però valorem com fer-ho. Han d'entendre que entre el que és rellevant i el que és urgent sempre ha de prevaler el que és urgent i els diners públics han d'anar a afavorir a la majoria de la ciutadania i no a l'inrevés.

SUSANNA CASTA és vocal del PSC a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.