El barri més jove


  • Comparteix:

francesc.carol

Francesc Carol

Regidor de Seguretat Ciutadana, Esports i Benestar Animal (ERC-MES)


Publicat: el 12/abr/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La darrera dècada del segle passat (si, del segle passat) va marcar l'inici de la gran expansió de Sant Cugat que va dur la petita ciutat de l'època a la gran ciutat actual que voreja els cent mil habitants.

Una expansió que va començar als anys 90 amb l'aparició del barri de Coll Favà i ben aviat el del Parc Central. Una expansió que va continuar durant les dues primeres dècades del segle XXI i que es veu culminada amb l'aparició del més nou dels barris de Sant Cugat; Volpelleres.

Volpelleres, potser un dels barris amb més sentiment propi de barri dels creats en les darreres dècades. Un barri amb una estructura urbanística que, al contrari que altres districtes com Mira-sol o Valldoreix, opta per la concentració i la presència de locals comercials que el fa assemblar-se a una petita ciutat. De fet, quan assoleixi el seu sostre d'aproximadament 10.000 habitants, serà més gran que la meitat dels municipis de Catalunya.

Aquesta estructura afavoreix una forta relació de barri entre els seus veïns. L'establiment d'una xarxa de contactes que potencia un fort sentiment de pertinença a Volpelleres. Des de l'Ajuntament volem potenciar aquest sentiment identitari i per això continuem apostant per millorar i ampliar el nombre de parades del mercat de Volpelleres, així com dissenyar (en col·laboració amb els veïns del barri) un pla d'adequació i millora amb noves instal·lacions de lleure al Parc de la Guineu, juntament amb altres iniciatives que ajudin a donar més serveis al barri.

Tot això juntament amb la millora de la visibilitat i accés del ZEM de la Guinardera com a un dels principals centres de pràctica esportiva del barri, dins del gran projecte del Hub Esportiu en què convertirem aquesta zona al voltant del ZEM.

En definitiva una gran aposta per part del nostre govern per convertir el barri de Volpelleres, el més jove dels nostres barris, en una petita ciutat dins de la gran ciutat que és Sant Cugat amb tots els serveis necessaris per garantir la qualitat de vida dels santcugatencs i santcugatenques.

Volpelleres el darrer barri en arribar a la gran família que és Sant Cugat, però com succeeix amb els germans petits, el que gaudeix d'una empenta i una il·lusió pròpia de la força de la joventut.

Seguim!

FRANCESC CAROL (ERC-MES) és regidor de Seguretat Ciutadana, Esports i Benestar Animal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.