Plantem cara a les crisis


  • Comparteix:

mariona.arnau.garcia

Mariona Arnau Garcia

Portaveu del Jovent Republicà de Sant Cugat


Publicat: el 8/nov/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les persones joves hem crescut envoltades de crisis i vivim en una situació estructural permanent d'injustícia social i precarietat. La nostra existència és precària: l'emancipació és costosa, veiem els nostres drets vulnerats -sobretot els col·lectius més minoritaris-, no paren d'augmentar els problemes de salut mental, tenim contractes laborals precaris, etc.

La resposta a aquesta precarietat passa inevitablement per la reducció dràstica de les desigualtats, en tots els sentits. La construcció d'un món millor i de municipis millors, en què ens puguem sentir realitzades i plenes, i en els quals puguem prendre partit de les decisions que condicionen aspectes de la nostra vida, són una eina per donar resposta a aquesta precarietat.

A banda de ser precària, la nostra existència es veu amenaçada. Vivim en una situació clara d'emergència climàtica, i només podem fer front a aquesta amenaça entenent que els desitjos els construïm, i que el capitalisme també ens ha fet desitjar coses que només ens generen angoixa. Sovint ens costa ser-ne conscients, però cal que ho siguem, que aportem alternatives, que innovem i que fem passos endavant per revertir la situació. Les persones joves som la generació que pot capgirar les tornes.

Ens veiem expulsades de la nostra ciutat. L'especulació dels habitatges fa que els preus de lloguer siguin inassumibles. En l'últim mandat de l'Ajuntament hem vist com s'han maximitzat els esforços per revertir la situació, amb una previsió d'arribar al 10% d'habitatge públic. No obstant això, cal seguir treballant, posar aquesta problemàtica al centre, i trobar alternatives que, a curt termini, garanteixin una emancipació digna a Sant Cugat.

Una altra problemàtica és la manca d'un oci juvenil segur. Amb el fòrum jove s'ha vist com les persones joves tenim ganes de participar i aportar propostes. Cal treballar-les i fomentar un oci del qual puguin gaudir-ne joves de totes les edats. Un oci segur, respectuós amb les persones, que no deixi ningú enrere per raons de gènere ni origen, i que no sigui elitista.

Des del Jovent Republicà reivindiquem que les persones joves hem de ser-hi, per avançar i fomentar una ciutat solidària, justa socialment, feminista i ecologista. En resum, una ciutat compromesa amb la vida de les persones joves.

MARIONA ARNAU GARCIA és portaveu del Jovent Republicà de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.