Energia Sobirana


  • Comparteix:

cristina.paraira

Cristina Paraira

Regidora del grup municipal de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 21/nov/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La setmana passada vam poder assistir a la presentació a la nostra ciutat del llibre Energia Sobirana 'Com Catalunya pot ser autosuficient en energia renovable'.

En aquest llibre, els seus coautors, Jaume Morron i Ramon Tremosa, plantegen d'una manera entenedora la situació preocupant en la que ens trobem de dependència de les energies fòssils i la urgència de fer la transició cap a les energies renovables. També plantegen, però, propostes esperançadores per aconseguir produir energia neta aprofitant els recursos que ja tenim com el desplegament de l'energia fotovoltaica i eòlica terrestre i marina aprofitant la xarxa de pantans existents.

L'èxit de la transició energètica requereix un lideratge institucional i que es revisi la tramitació i s'alleugerin les dificultats burocràtiques i normatives, també municipals, amb la que es troben actualment els promotors de projectes de generació renovable.

Vull destacar el capítol del llibre en el que deixen clar que si Catalunya no genera electricitat renovable, no contribuirà a pal·liar els efectes del canvi climàtic i pagarà l'electricitat més cara i que cal decidir a on s'ubicaran els projectes que han de subministrar electricitat renovable a Catalunya.

Segur que tots volem energia neta, però per generar-la s'han de situar infraestructures en els llocs on sigui més eficient i possible generar-la i els autors denuncien que en aquests moments hi ha un consens en voler-la però no al pati de casa nostra, no al nostre territori.

Actualment, la transició energètica de Catalunya es fa a l'Aragó i es tramita a Madrid. Si no fem res, la energia ens arribarà per diferents línies de MAT que creuaran el nostre territori i no tindrem el control. Preocupant oi?

Llibre interessant, anàlisi i reflexió, us el recomano.

CRISTINA PARAIRA és regidora del grup municipal de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.