El nou barri de Ca n'Ametller: una aposta per l'habitatge assequible i la sostenibilitat


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch


Publicat: el 20/des/22
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

A Sant Cugat tenim encara un gran sector pendent d'urbanitzar al voltant de la Masia de Ca n'Ametller i l'estació de l'Hospital General, que inclou la zona de can Mates oest, la carretera de Rubí, Can Fontanals i Can Cabassa. Aquest gran àmbit està situat en un lloc estratègic, ben connectat amb autopistes i amb la possibilitat de fer un intercanviador ferroviari per una mobilitat més sostenible.

Des de començaments del 2020, els serveis tècnics municipals de l'àmbit de Desenvolupament Urbà treballen de bracet de l'empresa pública Barcelona Regional i amb l'àmbit de planejament de l'AMB per analitzar i definir conjuntament el futur de la zona de Ca n'Ametller, l'última gran peça de sòl urbanitzable de Sant Cugat, pendent de transformar.

Per abordar aquest tema tan important, sempre hem tingut clar que cal fer-ho amb el màxim rigor i el màxim acompanyament possible, tant de la ciutadania com dels partits polítics que configurem el ple, ja que considerem que és un tema de ciutat i cal avançar amb el màxim consens.

Des dels anys 90 que no s'iniciava un procés de reflexió tan important sobre la ciutat existent i per definir els reptes dels propers 20 o 30 anys. Per això, des del primer moment, en la fase d'anàlisi i diagnosi de la ciutat, hem fet un procés participatiu paral·lel, amb moltes reunions de seguiment per tal de validar i contrastar les diferents opinions en tot moment.

Així hem tingut ocasió d'implementar la nostra fórmula de gestió urbanística de la ciutat, que essencialment passa per uns barris sostenibles i eficients, amb tots els equipaments necessaris i posant l’accent en l’habitatge assequible. En aquest sentit, a ca n’Ametller el 50% dels habitatges que s’hi construeixin seran assequible, complint el nostre objectiu manifestat a través del "Pla d'habitatge d'assequible Sant Cugat 2030" d'arribar a què el 10% de tot l'habitatge del municipi sigui assequible.

Avui, després de gairebé tres anys de molta feina i de diversos documents previs, ja disposem de l'avanç de Planejament i del Document inicial Estratègic per iniciar els tràmits pròpiament urbanístics.

Val la pena afegir que des d'ERC i en la negociació dels Presupuestos Generales del Estado pel 2023, hem aconseguit 20 milions d'euros per a la connexió entre les línies ferroviàries existents mitjançant dos intercanviadors, el de Ca n'Ametller (Hospital General), que contribuirà a consecució del projecte i l'altre a Volpelleres.

Així doncs, amb l'aprovació d'aquest Avanç de planejament fem un pas de gegant per assolir un dels reptes principals que tenim com a ciutat, el d'evitar que els santcugatencs hagin de marxar de la seva ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.